BAİBÜ BAMER tarafından “Bir Tatlı Huzur Almaya Geldik” programı düzenlendi. Programda İzzet Baysal Vakıf Huzur Evi sakinleri ağırlandı, türküler ve halk oyunlarıyla günleri güzelleştirildi.

BAİBÜ Bolu Halk Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi’nce (BAMER) düzenlenen “Bir Tatlı Huzur Almaya Geldik” programında ağırlanan İzzet Baysal Vakıf Huzur Evi sakinleri, türkülerle ve halk oyunlarıyla güzel bir gün geçirdi.

Tarihi Gülezler Konağı’nda düzenlenen programa; Cumhuriyet Başsavcısı Ali Keleş, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, BAMER Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Azize Aktaş Yasa, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Timuçin Erem, İzzet Baysal Vakıf Huzur Evi Müdürü Talat Orbay Oflaz, büyüklerimiz ve vatandaşlar katıldı.

BAİBÜ Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü akademisyeni Dr. Öğr. Üyesi Zuhal Güler’in “Yaşlı Kime Denir?” söyleşisi ardından kabak kemane ve ritim sazda Orhan Aytar ve bağlamada Levent Üçer’in ezgileri eşliğinde solistler Asuman Sarı ve Şükran Öztürk’ün seslendirdiği türküler keyifle dinlendi. Bolu,  Kıbrıscık ve Mengen oyunlarından derlenen halk oyunları gösterisi ilgiyle izlendi ve büyük beğeni topladı.

BAİBÜ’den programa dair yapılan açıklamada, “Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi ailesi olarak, kimi zaman sevinçle kimi zaman hüzünle sınandığımız hayat yolculuğumuzda bizlere ışık tutan büyüklerimizi unutmuyoruz.” sözlerine yer verildi.