Grand Kartal Otel yangınında aynı aileden Bilal Gültekı̇n, Zehra Sena Gültekı̇n, Sümeyye Güner, Bekir Sadık Gültekı̇n, Muhammed Selim Gültekı̇n, Yusuf Sinaneddin Gültekı̇n, Enes Gültekı̇n ve Rümeysa Gültekı̇n hayatını kaybetti. Vefat edenler anısına aileleri tarafından Asır Grup Vakfı kuruldu.

Bolu’da hizmet veren vakıf, yangında hayatını kaybeden ailenin adına şehre eserler kazandırıyor. Bu kapsamda inşaatı tamamlanan Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesi Eczacı Rumeysa Gültekin Hemodiyaliz Merkezi’nin açılışı yapıldı.

Açılışa Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’nun yanı sıra yangında evlatlarını kaybeden Yüksel Gültekin ve Azize Gültekin, Mehmet Güner ve Habibe Güner ile Bolu Valisi Abdulaziz Aydın, Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Muhammed Emin Demirkol, BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Faruk Yiğit, il protokolü, sağlık çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Kur’an-ı Kerim Tilaveti okundu. Ardından konuşmalara geçildi.

“İHTİYACI OLAN HERKESİN YARDIMINA KOŞARDI”

Kürsüye gelen Rümesya Gültekin’in arkadaşı Duygu Taşdemir, merhum arkadaşı için, “Güzel bir haber aldığımızda ya da içimizi dökmek istediğimizde ilk aklımıza gelen o oluyor ama yokluğuna alışılmıyor. İnsan onu başka türlü yanında taşımayı öğreniyor. Onun merhameti ve yardımseverliği yalnızca yakın çevresiyle sınırlı değildi. İhtiyacı olan herkesin yardımına koşardı” dedi.

“EVLATLARIMIZIN DUA KAPILARI HİÇ KAPANMAYACAK”

Acılı aileler adına duygularını paylaşan Yüksel Gültekin, “8 evladımın, kıymetli Bilal’imin, kıymetli gelinim, kızım Zehra Sena’nın, Rümeysa’nın, Doktor Enes’imin, cennet kuşlarım Sümeyye’nin, Yusuf’un, Selim’in ve Bekir Sadık’ın şimdi mezarlarına biz ‘Sekizler Makamı’ koyduk adını. Türbeleri onlar adına yaptırdığımız eserleri olacak ve inşallah bu eserler çoğalacak, evlatlarımızın dua kapıları hiç kapanmayacak” ifadelerini kullandı.

“VATANDAŞLARIMIZIN HAYIR DUALARINDA YAŞAYACAK”

Vali Aydın, eserlerin hayırlı olması temennisinde bulunarak, “Kardeşimizin aziz hatırası, bundan böyle burada iyileşmesine vesile olacak vatandaşlarımızın hayır dualarında yaşayacaktır. Bu merkezimizin ilimize kazandırılmasına vesile olan hayırsever Gültekin ailesi başta olmak üzere, emeği ve katkısı bulunan kişi ve kuruluşlara şükranlarımı sunuyor, merkezimizin şehrimize ve hemşerilerimize hayırlı olmasını, vatandaşlarımıza sağlık ve umut getirmesini diliyorum" şeklinde konuştu.

“ONLAR DÜNYA İMTİHANINI GEÇTİ”

Yangında hayatını kaybedenlerim dünya imtihanını geçtiğini belirten Bakan Memişoğlu, “Çocuklar gençler, maalesef elim bir kazada ve maalesef hırsın ve dünyalık beklentinin karşılığında aramızdan ayrıldılar. Rümeysa kızımız, dostluğun, kardeşliğin iyiliğin tarafıydı. Doktor Enes de öyle… Bunlar esasında imtihanı geçmiş, yaratana kavuşmuş, diğer hayatta kendilerine yer edinmiş insanlar. Allah hepsinden razı olsun. Allah mekanlarını cennet etsin. Gerçekten büyük acı ama sabır bizim inancımızın gereği” açıklamasını yaptı.

“ALLAH SİZLERDEN RAZI OLSUN”

Bakan Memişoğlu, eserler için iyi dileklerini dile getirerek, “Bu iyi insanların isimlerini yaşatıp, onların dua alacağı fiziki yapılar oluşturuyorsunuz. Diyaliz merkezimizi açıyoruz, 112 acil merkezimizi, Doktor Enes adına açtık ve inşallah bir aile hekimliğinin de inşaatına başladık, temelini çıkardık. Bu esasında insanlara örnek olacak aile olduğunuzu gösteriyor. O çocukları siz yetiştirdiniz esasında. O iyiliği siz oluşturdunuz. Sizi Allah iyilik tarafını nasip etti. Size zor bir imtihan verdi. O yüzden size söyleyebileceğim sadece ‘Allah razı olsun’ sizlerden. Allah acılarınızı azaltsın diye dua ediyorum” diye konuştu.

DUALARLA AÇILDI

Protokol konuşmalarının ardından Bakan Memişoğlu’na hediye takdim edildi. Edilen duayla beraber diyaliz merkezinin açılış kurdelesi kesildi. Memişoğlu ve beraberindeki heyet yeni merkezi gezerek incelemede bulundu.

Muhabir: Oğuzhan EKE