Bereketli bir balık sezonundan Bolu’da nasibini aldı. Bu hafta tezgâhlarındaki yerini alan Hamsi’nin fiyatı 40 Lira olarak etiketlere yansıdı.

Haber: CANSU GÜRZ

Bolu Pazarı’nda satış yapan balık tezgâhlarına ilgi büyük. Yıllardır balıkçılık ile uğraşan İlhan Başaran bu hafta fiyatların çok iyi olduğunu ancak ileri zamanlarda fiyatların hava şartlarından etkilenebileceğini aktardı. Bu haftadan itibaren tezgâhlardaki yerini alan Çinakop dolayısıyla Palamut sezonunun geçtiğini belirten Başaran hamsi fiyatlarının 40 Liraya kadar düştüğünü belirtti.

“BU HAFTA SATIŞLAR GÜZEL”

Balık fiyatlarının gayet uygun olduğunu söyleyen İlhan Başaran “Şu anda Hamsi 40 Lira, Çinakop 80 Lira- 70 Lira, Mezgit 50 Lira-80 Lira.

Bu hafta satışlar güzel şu anda, milletin alım gücü de fazla kalmadı, her şey pahalı ama Hamsi 40, 1 buçuk kilosunu 50 Liraya veriyoruz. Çinakop 80, 1 buçuk kilosunu 100 Liraya veriyoruz, iyi.” dedi.

FİYATLAR HAVA DURUMUNA BAĞLI

Başaran, “Haftaya fiyatlar nasıl olur, şu anda hiç belli olmaz yani hava durumuna bağlı. Denizlerde fırtına olur, balık çıkmazsa balık pahalı olur. Bu haftaki fiyatlar çok güzel yani 40 Lira, 1 buçuk kilosu 50 Lira şu hamsi bedava.” şeklinde konuştu.

“PALAMUT ARTIK BİTMEK ÜZERE”

Balıkçı İlhan Başaran “Palamut artık bitmek üzere, Çinakop gelmeye başladı mı artık Palamut’u kovalar, Çinakop ’un zamanı.” ifadelerine yer verdi.

 

Editör: TE Bilisim