Bolu Bağışçılar Vakfı Başkanı Şerafettin Erbayram, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Bolu Halk Kültürünü Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen Bamer Sohbetlerinin konuğu oldu.

Öğrenciler, öğretim görevlileri ve davetlilerin katıldığı Bamer Sohbetleri, Gülezler Konağında düzenlendi. Etkinlik başlamadan önce bir konuşma yapan Bamer Müdür Yardımcısı Azize Aktaş Yasa, “Bir seriyi hazırlamışlar. Bize de ilham verdi. İnşallah öğrencilerimiz için de çok ufuk açıcı olacak.

BAMER sohbetlerinde bugün, değerli bir kanaat önderini ağırlıyoruz. Sayın Şerafettin Erbayram, gençlik yıllarından itibaren sürekli yenilik peşinde koşan, risk almaktan korkmayan ve bilgili olduğu konularda ‘yapamazsın’ kelimesine aldırış etmeden emin adımlarla yoluna devam eden başarılı bir iş insanı, birçok ilki hayata geçiren bir müteşebbis. O, aynı zamanda ‘Bolu’ya ve Bolululara nasıl faydalı olabilirim’ kaygısıyla hareket eden, İzzet Baysal’ın ‘kefenin cebi yok, dünyada ne yaparsan onunla gidersin’ anlayışını kendisine şiar edinmiş bir bağışçı ve toplum gönüllüsü. Bu değerli insanın gerek hayat hikayesi ile gerekse vereceği örneklerle, bugünkü sohbetimize gelen sevgili gençlere yeni ufuklar kazandıracağından hiç şüphe duymuyorum.” diye konuştu.

Daha sonra Erbayram’ın hayatını konu alan bir sunum katılımcılarla paylaşıldı. Sunumun ardından Şerafettin Erbayram bir konuşma yaptı. Erbayram, “Öğrencilerimiz ve değerli öğretmenlerimizin benim için buraya toplanmalarından çok mutlu oldum. Hazırladığınız program çok detaylı bir şekilde olmuş. Güzel, yalnız bir ilave yapabilirim; Benim açıklanmamış bir idealim daha var; Sağlıklı ürünler üreterek, Bolu pazarının ürün çeşitliliğini değiştirmek. Ben, Kalite Yem Sanayi ile başladım ama arkasından hindiye geçtim, sağlıklı et diye. Sonra da keçi sütü üretimine geçtik.” dedi.

Erbayram, konuşmasının ardından katılımcıların kendisine yönelttiği soruları cevapladı.

Editör: TE Bilisim