Bartın Üniversitesinde (BARÜ) ‘YKS-2023 Merkezi Yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte kontenjanların yaklaşık yüzde 100’ü dolarken, üniversite yerleştirme başarı puanları ve sıralamaları da yükseldi.

İHA

Bartın Üniversitesi (BARÜ), Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından açıklanan ‘YKS-2023 Merkezi Yerleştirme Sonuçları’nın ardından yaklaşık yüzde 100 doluluk oranına ulaştı. BARÜ’de 2 bin 43 öğrenci lisans programlarına ve 1.981 öğrenci önlisans programlarına yerleşme başarısı gösterdi. Bu sonuçlarla birlikte BARÜ ailesine, özel yetenek sınavlarının ardından katılacaklar dışında Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından verilen 3 bin 843 kontenjan için okul birincileri ve 35 yaş üstü kadın öğrenciler dahil 4 bin 24 kişi katıldı.

Türkiye’nin 81 ilinden öğrenciler BARÜ’de

Merkezi Yerleştirme Sonuçları ile birlikte Bartın Orman Fakültesi, Edebiyat Fakültesi, Fen Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İslami İlimler Fakültesi, Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ile Spor Bilimleri Fakültesinin tüm bölümleri doldu. Eğitim Fakültesinde ise 6 bölümde yüzde 100 doluluk oranına ulaşıldı.

BARÜ’nün önlisans eğitimlerinin verildiği Bartın Meslek Yüksekokulu, Bartın Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Ulus Meslek Yüksekokulundaki programlarda da yüzde 100 doluluk sağlandı.

82 ülkeden 4 bin 847 uluslararası öğrenci başvurusu aldı

Sürekli iyileştirme anlayışıyla hayata geçirilen uygulamalar sonucunda elde edilen başarılar, uluslararası öğrencilerin de BARÜ’ye olan ilgisini her geçen dönem daha yukarılara taşımaya devam ediyor. Türkiye’nin 81 ilinden olduğu gibi 72 farklı ülkeden de 1.777 uluslararası öğrencinin öğrenim gördüğü BARÜ’de, 2023-2024 Akademik Yılı için çıkılan 3 ayrı çağrıda şu ana kadar 82 farklı ülkeden 4 bin 847 uluslararası öğrenci başvuru yaptı.

58 lisansüstü program için başvurular tamamlandı. Batı Karadeniz Bölgesi’nden başlayarak ülkemizde ihtiyaç duyulan nitelikli insan kaynağını yetiştirme noktasında büyük gayret gösterilen BARÜ’de Lisansüstü Eğitim Enstitüsüne başvurular ise 18 Ağustos 2023 tarihinde tamamlandı. Lisansüstü Eğitim Enstitüsünde 48 yüksek lisans ve 10 doktora programına öğrenci alınacak.

“Gelecek yolculuğunda yeni yol arkadaşlarımızla daha güçlüyüz”

BARÜ’nün ulusal ve uluslararası alanda elde ettiği başarılar ve öğrenci merkezli eğitim anlayışıyla her geçen gün başarı çıtasını daha da yukarılara taşımayı başardığını aktaran Rektör Prof. Dr. Orhan Uzun, “Tüm çalışmalarımızın merkezine aldığımız öğrencilerimizle bulunduğumuz yerden başlayarak geleceğimize değer katmaya devam edeceğiz” dedi.

Rektör Uzun, BARÜ’nün tercih edilen bir üniversite olduğunu bir kez daha görmüş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek “Bölgemiz başta olmak üzere ülkemizin dinamiklerine odaklanarak çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağını yetiştirme konusunda tüm paydaşlarımızla birlikte gayret gösteriyoruz. ‘Üreten Üniversite’ anlayışıyla tüm bileşenlerimizle birlikte önemli başarılar elde ediyoruz. Sürdürülebilir bir gelişim hedeflediğimiz bu yolculuğumuzda bizleri daima yüreklendiren başta YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar olmak üzere tüm YÖK Üyelerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Editör: Servet GÖKÇEK