AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın muhtarlarla yaşadığı sorunları işaret ederek, “Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan yaptıkları hataları örtbas etmek için suçu muhtarların üzerine atmıştır” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ile farklı mahallelerin muhtarları arasında tartışmalar yaşanmış, söz konusu tartışmalar kamuoyunda büyük yer buldu. AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner de yaşananlara ilişkin yazılı basın açıklaması yaptı.

“MUHTARLAR İLE HALKI KARŞI KARŞIYA GETİRMİŞTİR”

Belediye Başkanı Özcan’ın, yapılan yanlışları muhtarların üzerine attığını belirterek, “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 28 Mayıs’taki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yaşadıkları hezimetten maalesef kırsal kesimde yaşayan köylü vatandaşlarımızı sorumlu tutmuştu. 13 yılda 12 seçim kaybetmesine rağmen kabahati hiç kendinde aramayıp fütursuzca köylülerimizi suçlayan Genel Başkanları böyle iken Tanju Özcan’ın da aşağıda kalması zaten beklenemezdi. Çakmaklar Mezarlığı içinden geçirilen yol konusunda, Alpağut Mezarlığı yanına yapılması planlanan Cemevi mevzusunda ve son olarak Kültür Mahalle Muhtarlığı için inşa edilecek muhtarlık binası meselesinde görüldüğü üzere Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan yaptıkları hataları örtbas etmek için suçu muhtarların üzerine atmıştır. Muhtarlar ile halkı karşı karşıya getirmiştir” dedi.

“HERKESİ RAHATLIKLA SUÇLAYABİLİYOR”

Güner, Özcan’ın herkesi suçlayabileceğinin altını çizerek, “Bu örnekler gün geçtikçe de artmaya devam ediyor. Muhtarlar ve mahalle halkı ile istişare edilmeden atılan yanlış adımların ve beceriksizliğinin sonucunda oluşan hataları, siyasi kurnazlıkla mahallenin temsilcisi olan muhtarlara yükleyerek kendini kurtarmaya çalışmıştır. Bolu Belediye Başkanı, ‘Savaşta her yol mübahtır’ mantığı ile hareket ederek herkesi rahatlıkla suçlayabiliyor zor durumda kalmamak için her yolu çekinmeden deneyebiliyor. Devlet ile halk arasında adeta köprü vazifesi gören, mahallesi ve mahalle halkı için gece-gündüz demeden fedakârca çalışan muhtarlarımızın haksız şekilde zan altında bırakılmasını kabul edemeyiz. Siyasiler olarak halka hizmet noktasında beraber yol yürüdüğümüz kıymetli muhtarlarımızın her daim yanındayız” ifadelerini kullandı.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ