Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Muharrem İnce ile Kemal Kılıçdaroğlu’na destek istemek için görüştü. Görüşmeye dair bilgi veren Özcan, “Bir ön görüşme için, genel merkezin, genel başkanın bilgisi doğrultusunda. Saatlerce konuştuk. İkna etmek için çok uğraştık. Gerekli değerlendirmeleri yapacağını arkadaşlarıyla birlikte yapacağını söyledi. Ama şu ana kadar olumlu bir dönüş maalesef olmadı” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu öncesi siyasiler arasındaki görüşmeler devam ediyor. Seçime kısa bir süre kala cumhurbaşkanlığı adaylığından çekildiğini açıklayan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce de ikinci tur seçimi için Millet İttifakı unsurları ile diyaloğa geçti. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, görüşmede yer aldı.

“GENEL MERKEZİN, GENEL BAŞKANIN BİLGİSİ DOĞRULTUSUNDA”

Görüşmenin Kemal Kılıçdaroğlu’nun bilgisi dâhilinde gerçekleştiğini işaret eden Özcan, “Ben çarşamba günü genel başkanın bilgisi doğrultusunda İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Nadir Ataman kardeşimle birlikte Ankara'ya gittim. Bir ön görüşme için, genel merkezin, genel başkanın bilgisi doğrultusunda. Nedir, bizim Nadir Bey'le ortak özelliğimiz? Biz Muharrem İnce'yle geçmişte en yakın yol yürüyen arkadaşlarıydık. Bu sebeple gittik” dedi.

MUHARREM İNCE, BELLİ KONULARA KIZGIN”

İnce’yi ikna etmeye çalıştıklarını belirten Özcan, “Sayın Muharrem İnce'yle saatlerce konuştuk. Evinde de konuştuk, partisinde de konuştuk. Saatlerce konuştuk. İkna etmek için çok uğraştık. Muharrem İnce, belli konulara kızgın... Sağlık problemleri de var, ama bunların hiçbiri gerekçe olamaz. ‘Türkiye'nin geleceği için lütfen bu desteği açıklayın’ dedik. Ancak şu ana kadar olumlu bir cevap alamadık. Alamayacağız gibi de görünüyor” diye konuştu.

“DÜŞÜNCELERİMİZİ BİR TARAFA BIRAKMA ZAMANI”

Henüz olumlu bir dönüş alamadıklarını belirten Özcan, “Kendine göre kırgınlıkları, kızgınlıkları var. Kendisine de söyledik zaten. Eskilerden konuştuk. Mevcut durumdan konuştuk. Yapılan hatalardan konuştuk. Kendisine yapılan bu montajlarla ilgili bizim de ne kadar üzüldüğümüzü anlattık. O da bazı yaşadıklarını bizimle paylaştı. Ama dedik ki, yani kişisel duygularımızı, düşüncelerimizi bir tarafa bırakma zamanı. Yani yarın bir gün Erdoğan bir o yüzde bir oyla kazanırsa insanlar sorumlu aramaya başlayacaklar. Lütfen dedik, ‘Sayın İnce, tarihin size verdiği görevi yerine getirin’ dedik. Kendisi de gerekli değerlendirmeleri yapacağını arkadaşlarıyla birlikte yapacağını söyledi. Ama şu ana kadar olumlu bir dönüş maalesef olmadı” şeklinde konuştu.

Editör: Oğuzhan EKE