Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, AK Parti Belediye Meclis Üyesi Hacer Çınar’ı istifaya davet ederek, “Bu sözleri söyleyen bir hanımefendi meclis üyesi, Bolu halkını temsil etmiyor. Etmeye de hakkı yok bana göre” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu Belediye Meclisinin Şubat Ayı Olağanüstü toplantısında yaşanan su şişesi fırlatma olayının ardından, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan Mart Ayı Meclis toplantısında konuştu. Başkan Özcan, yaşananlar için özür dilenmesini istedi.

“HELAL OLSUN SİZE, SİZİ KUTLUYORUM”

AK Parti grubunun, Çınar’ın adına özür dilememesine tepki gösteren Özcan, “Hala neyi savunmaya çalışıyorsunuz. Bana ‘Ahlaksız’ diyor, ‘Pislik’ diyor. Geliyor fiziki olarak saldırmaya çalışıyor. Türkiye’de bunun örneği yok. Siyasette ağır tartışmalar olabilir. Kalp kırıcı sözler kullanılabilir. Ama bir hanımefendiye bu üslup yakışıyor mu? Siz yakıştırırsanız ben de yakıştırıyorum. Helal olsun size, sizi kutluyorum. Arkadaşınızın arkasında durduğunuz için, dimdik durduğunuz için” dedi.

“AK PARTİ HİÇBİR ŞEY YAPMAYACAK MI?”

AK Parti’nin, Çınar için ne yapacağını soran Özcan, “Bizi bütün Türkiye’ye rezil ettiniz. Milyonlarca insan izledi… Ben bir laf ettim burada, aldınız eğdiniz, büktünüz, o yandaş sendikayla Hak İş’le… Ne oldu, bana partim 1 yıl ceza verdi. Peki, bana ‘Ahlaksız, pislik’ deyip, üzerime saldıran bu hanımefendiye AK Parti hiçbir şey yapmayacak mı? ‘Aferin’ mi diyecek? ‘İyi yaptın’ mı diyecek? Çok merak ediyorum… Acaba Sayın Cumhurbaşkanı bu görüntüleri gördü mü? Ayıptır yani” diye konuştu.

“İSTİFA ONURLU BİR DAVRANIŞTIR”

Çınar’ı istifaya davet eden Özcan, “Sadece şunu söylüyorum Hacer Hanım’a, istifa onurlu bir davranıştır. Gerektiğinde edilir. Bu sözleri söyleyen bir hanımefendi meclis üyesi, Bolu halkını temsil etmiyor. Etmeye de hakkı yok bana göre” şeklinde konuştu.

Editör: Ahmet İshak GÜLEN