Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, büyük bir ekonomik buhran yaşandığına işaret ederek; “Emeklinin günlük maaşı 9 ABD Doları’na düşmüş. Bundan daha büyük ekonomik buhran olur mu? Cumhuriyet tarihinin en sefil dönemlerinden birini yaşıyoruz. Ama muhalefet sessiz, halk tepkisiz, sivil toplum örgütleri suskun. Üzerimize ölü toprağı serpilmiş gibi” dedi.

Haber: Aslı Akış

Türkiye, gittikçe derinleşen bir ekonomik kriz yaşamaya devam ediyor. Üst üste gelen zamlar karşısında emekli vatandaşlar alım gücünü giderek kaybetmeye başladı.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da bu duruma değinerek, emeklilerin günlük maaşının 9 dolara kadar düştüğünü ifade ederken, muhalefetin sessizliğine isyan etti.

“BİR EMEKLİ MAAŞIYLA 3 DEPO YAKIT ALABİLİYORSUNUZ”

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Özcan, Öyle bir ekonomik buhran yaşıyoruz ki, ortalamasını 7.500 TL’den hesapladığımızda, bir emekli maaşı ile 3 depo akaryakıt alabiliyorsunuz.

“TÜRKİYE’DE YAŞAMAK MÜMKÜN MÜ?”  

Yine 937 adet ekmek alınabiliyor, 20 kg. kıyma alınabiliyor. Doğalgaz, elektrik bunları da üst üste koyarsan bir emekli maaşı ile Türkiye’de yaşamak mümkün mü? Kirayı zaten hiç saymıyorum!!!

“EMEKLİNİN GÜNLÜK MAAŞI 9 ABD DOLARINA DÜŞMÜŞ”

Emeklinin günlük maaşı 9 ABD Doları’na düşmüş. Bundan daha büyük ekonomik buhran olur mu? Cumhuriyet tarihinin en sefil dönemlerinden birini yaşıyoruz. Ama muhalefet sessiz, halk tepkisiz, sivil toplum örgütleri suskun. Üzerimize ölü toprağı serpilmiş gibi.” İfadelerine yer verdi.

Editör: Servet GÖKÇEK