(HABER: EBRU BUKET EKE) - Semerkant Mahallesi’nde yer alan tarihi ahşap binanın yıkılmasına Başkan Özcan’ın ve Bolu Belediyesinin göz yumduğu iddia edildi. 

Bolu’da Semerkant Mahallesi Şehit Muhtar Caddesi’nde yer alan 685 metrekarelik araziyi Süleymancılar olarak adlandırılan bir cemaate bağlı olduğu söylenen derneğin satın aldığı ve arazide daha önce bulunan tescilli tarihi ahşap binanın 2020 yılında yıkımına başlanarak yerine cemaat tarafından Kur’an Kursu ve yurt yaptırıldığı öne sürüldü. Bununla birlikte inşa edilen binanın şu an anaokulu olarak faaliyet gösterdiği öğrenildi.

İnşa süreci için ise Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın ve Bolu Belediyesinin yetkili birimlerinin ahşap binanın yıkılmasına göz yumduğu iddia edildi.

Öte yandan, binanın yıkılmaya yüz tutan bir yapı olduğu ve yol güzergâhında kaldığı, sürecin Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından yürütüldüğü de iddia ediliyor.

BAŞKAN ÖZCAN YALANLADI

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan “öyle bir şey yok” diyerek iddiayı yalanlarken, konuya dair Bolu Belediyesi tarafından gün içinde açıklama yapılması bekleniyor.

Editör: Ebru Buket EKE