(Haber: Oğuzhan Eke) - CHP Grup Başkanı Özgür Özel, CHP genel başkanlığına aday olduğunu açıklayarak,  “Ülkemizin ve çocuklarımızın hak ettiği bir gelecek için CHP Genel Başkanlığı'na adaylığımı ilan ediyorum” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) içerisindeki genel başkanlık yarışında yeni döne başladı. CHP Grup Başkanı Özgür Özel, düzenlediği basın toplantısında genel başkanlığa aday olduğunu duyurdu. Özel’in açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Bu Türkiye'yi değiştirmek için CHP'yi değiştirmek isteyenlerin hikâyesidir. Bizler bu yürüyüş ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün devrimci karakterini esas alan büyük bir kırılmayı hedefliyoruz. Yeni bir yüzyılda yeni bir siyaset için yeni yaklaşımlarla yol alacağız. Toplumsal talep ve ihtiyaçların aksine parti yönetimi yenilginin nedenlerini araştırmadı. Alınan sonuca bahaneler üretti, yenilginin siyasi sorumluluğunu üstlenmedi.

Ülkemizin ve çocuklarımızın hak ettiği bir gelecek için, gençleri partimizin merkezine almak için kadınların etkin olacağı siyaset tarzını güvence altına almak için, sağlık hizmetlerinden herkesin eşit yararlanması için, parti içi iktidarı kazanmak için değil, CHP Genel Başkanlığı'na adaylığımı ilan ediyorum. Yarından itibaren ilan edilen takvime göre il kongrelerimizi takip edeceğiz. 50 gün boyunca partimizin ihtiyaç duyduğu her süreçte terimizi akıtmaya devam edeceğiz. CHP tarihinde ilk grup başkanıyım. Sayın Genel Başkanımız da milletvekili olmayan ilk genel başkan. Bundan sonraki süreçte değerlendirmeyi yapacağız. Kendisinin görevi bırakmam yönünde bir talebi olmadı."

Editör: Oğuzhan EKE