Gazeteci Barış Yarkadaş, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın CHP’nin oylarıyla seçildiği için belediye başkanlığından istifa etmesi gerektiğini söyledi. Tanju Özcan, “Sen Bolu seçmeni değilsin ki beni istifaya çağırıyorsun” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, TV100’de yayımlanan ‘Taksim Meydanı’ programının konuğu oldu. ‘Adalet ve Değişim’ yürüyüşünün ana gündem maddesi olduğu programda Tanju Özcan ile CHP Eski Milletvekili Gazeteci Barış Yarkadaş arasında istifa ve taşınmaz satışı gerginliği yaşandı.

“CUMHURİYET HALK PARTİSİNİN OYLARIYLA SEÇİLDİ”

Yarkadaş, Özcan’ın belediye başkanlığına CHP sayesinde seçildiğini belirterek, istifasını istedi. Yarkadaş, “İnsanlar birebir Tanju Özcan’ın birebir şahsına oy vermediler. Orada Cumhuriyet Halk Partisine oy verdiler ve Cumhuriyet Halk Partisinin oylarıyla seçildi. Tanju Özcan’ın yapması gereken tek şey, bu gece burada Belediye Başkanlığından da istifa etmesidir. Doğru olan budur, siyasi etiğe uygun olan budur. Eğer CHP Genel Merkezi ile ters düşmüşseniz ve oturduğunuz koltuğu CHP’nin sayesinde kazanmışsanız, o koltuğu derhal bırakmanız, normal siyasi hayatınıza ya da mesleki hayatınıza dönmeniz gerekir. Eğer herkesi koltuk sevdalısı olarak niteliyorsa, koltuk sevdasının olmadığını göstermesi gerekir” dedi.

“BAŞKANLIĞINI BAŞARILI BULUYOR MU?”

Tanju Özcan’ın belediye başkanlığını başarılı bulmadığını aktaran Yarkadaş, “Acaba kendisi Belediye Başkanlığını başarılı buluyor mu? Ben bulmuyorum. Bakın şu an Tanju Bey, belediye başkanı olduğundan beri 865 milyon TL’lik taşınmazı satmış. 35 milyon Euro yapıyor neredeyse. Belediye Meclis üyeleri yazıyor bana, il başkanı da yazıyor. CHP’li Bolu Belediye Meclis Üyesi İlkay Bayrak yazmış. Diyor ki ‘Tanju Özcan herkese diktatör diyor ama beni Mecliste konuşturmamak için elinden geleni yapıyor, önergelerim cevapsız kalıyor, şaibeli uygulamaları sorduğum için mecliste konuşamıyorum’ diyor. Dayı’nın oğlun belediye başkan yardımcısı yaptın” diye konuştu.

“ONURLU BİR ADAMIM”

İddiaların ispatlanması durumunda istifa edeceğini aktaran Özcan, “865 milyonluk gayrimenkul sattığımı ispat et. Benimle kuyruk acısı olan bir meclis üyesi, menfaatlerini gerçekleştirmedim diye sana bir şey yazıyor, sen de bu doğruymuş gibi söylüyorsun. Gel bunu ispat et yarın Bolu’ya, ertesi gün bırakıyor muyum, bırakmıyor muyum? Onurlu bir adamım. Öyle oturduğun yerden bu şekilde konuşamazsın. Sen Bolu seçmeni değilsin ki beni istifaya çağırıyorsun. Sen benim ne kadar gayrimenkul aldığımı biliyor musun? Alırım da belediyenin menfaati doğrultusunda satarım da. Şu an 51 tane il belediyesi arasında bizden küçük 17 tane belediye var sadece. Ama bizim bütçemiz 51 belediye arasında 3’üncü büyük bütçe. Sevgili Barış, bilmeden konuşuyorsun. Belediyecilik konusunda anket firması sahiplerini arayıp sor, hepsini. Hepsi anket yaptı. Hepsinde ilk 5’te çıkıyorum. Çoğunda da birinci çıkıyorum, en başarılı il belediye başkanı” ifadelerini kullandı.

“NE KADARLIK GAYRİMENKUL SATMIŞIM, NE KADARLIK ALMIŞIM?”

Belediyeyi gerçek anlamda büyüttüklerinin altını çizen Özcan, “Bırak benim hakkımda Bolulular karar versin. Sen de gazeteciysen, orada bir tane kuyruk acısı olan Belediye Meclis üyesinin sana yazdığı ile beni suçlayacaksan, ben seni ayıplarım. Gelirsin Bolu’ya, belediye meclis kararlarımız orada. Büyün faaliyet raporlarımız internette var. Orada incele, gel Bolululara sor. Ne kadarlık gayrimenkul satmışım, ne kadarlık gayrimenkul almışım? Bütün Sayıştay müfettişleri bana teşekkür edip gitti. ‘Belediyeyi gerçek anlamda büyütmüşsünüz.’ Al yanımızda AK Partili Düzce belediyesi var. Gel orayla beni kıyasla. Nüfusu bizden 3-4 bin daha fazla. Orada kuyruk acısı olan bir tane şey var, söylememeyim şimdi, televizyonunuz kapanır” diye konuştu.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ