Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yeni yol haritasını açıklamasının ardından ses getirecek iddialı söylemlerde bulundu. Özcan; “ İmamoğlu, Kılıçdaroğlu gibi HDP’ye bel bağlamış! İmamoğlu'nun neye talip olduğunu anlamadım” dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediye  Başkanı Ekrem İmamoğlu “Yeniden İstanbul için yola çıkıyorum" dedi. İmamoğlu'nun açıklamaları üzerine tv100 yayınına bağlanan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan değerlendirmelerde bulundu.
“İMAMOĞLU MEHTER TAKIMI GİBİ BİR İLERİ İKİ GERİ”
Başkan Özcan, değişim çağrısını yineleyerek Imamoğlu’na yüklendi. Özcan ; “İmamoğlu mehter takımı gibi bir ileri iki geri. İmamoğlu değişimden bahsediyor ama adını koyamıyor. Sayın İmamoğlu’nun yarım saatten fazla izlediğim konuşmasında ne şiş yansın ne kebap ben bunu anladım. Dağ fare doğurdu. CHP'de değişim olmadıkça birçok başkanımızın yerel seçimde şansı olmayacak. İmamoğlu'nun neye talip olduğunu anlamadım” şeklinde konuştu.
“BEN BÖYLE BİR ŞEYİ ÖNGÖREMİYORUM”
İmamoğlu’nun halkın kendisinden ne beklendiğinin farkında olmadığını belirten Başkan Özcan; “Siz Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’yla seçime gireceksiniz büyük İstanbul buluşmasından bahsedeceksiniz yani bütün partileri bir araya getireceksiniz. Ondan sonra seçimi kazanacaksınız böyle bir şeyi ben öngöremiyorum. İmamoğlu halkın ne beklediğinin farkında değil. İmamoğlu bugün maalesef halkın beklentileri aksine geri vitese takmıştır. Böyle tuhaf açıklamaların İmamoğlu'na katkı sağladığını düşünmüyorum. 
“İMAMOĞLU DAHA AVANTAJLI”
İstanbul'dan aldığım duyumlara göre İmamoğlu il kongresi için daha avantajlı görünüyor.” ifadelerine yer verdi. 
“İMAMOĞLU'NUN CESUR AÇIKLAMALAR YAPACAĞINI BEKLİYORDUM”
Özcan, Ekrem İmamoğlu’nun açıklamalarını açıkça beğenmediğini dile getirerek; Sayın İmamoğlu’ndan bugün daha cesur ne açıklamalar bekliyordum, diyor ki ‘Büyük İstanbul ittifakını sağlayacağım’ nasıl sağlayacaksın Sayın İmamoğlu senin genel başkanın Kemal Kılıçdaroğlu olduğu sürece nasıl o kadar parti seçmenini bir araya getireceksin? O zaman bağımsız olarak çık derdini herkese anlat” diye konuştu.
“İMAMOĞLU, KILIÇDAROĞLU GİBİ HDP'YE BEL BAĞLAMIŞ”
Açıklamasının devamında Özcan öyle bir iddiada bulundu ki; “Sayın İmamoğlu’nun benim kadar net olmasını beklemiyorum dedim gelinen süreçte çünkü Sayın İmamoğlu da Sayın Kılıçdaroğlu gibi hala HDP’ye bel bağlamış, onu üzerinden siyaset yapmaya çalışan bir siyasetçi olduğuna inanıyorum.” dedi.

Editör: Servet GÖKÇEK