Bolu Belediye Meclisi Şubat Ayı 1. Oturumunda meclis üyelerine hitap eden Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Tepecik Mahallesinde meydana gelen su baskını hakkında açıklamalarda bulundu.

Su baskını ile ilgili karayolları müteahhidinin sorumluluğu bulunduğunu ifade eden Başkan Özcan, "Artık buraya sel felaketi demeyeceğim. Bu tamamen aymazlık" dedi.

HABER: MEHMET FATİH YALINIZ

Yaşanan su baskınının Güney Çevre Yolu Projesini yapan müteahhidin yönünü değiştirdiği Gücük Deresi nedeniyle meydana geldiğini söyleyen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Tepecik Mahallesi’nde meydana gelen konuyu konuşmak istiyorum. Artık buraya sel felaketi demeyeceğim. Bu tamamen aymazlık, geri zekâlılık. Bu kelimeyi kullanmak istemiyordum. Arkadaşlar ben buraya gittiğimde şok oldum. Buraya geldiğimde ‘Bu yağmurdan bu olur mu?” diye sordum. Onlar da yağmurdan olmadığını söyledi. Dere taşmış. Yol yapılıyor biliyorsunuz, bizim karşı çıktığımız yol. Müteahhit efendi, karayollarına danışmadan, bizden izin almadan bu dereyi kapatmak için menfeze sert bir dönüşten sonra vermiş, menfezi de Tepecik mahallesine açık bırakmış. Yani resmen dereyi Tepecik mahallesine vermiş. Biz de oraya gittik. Sağ olsun DSİ oraya geldi. Sağ olsun AFAD geldi. Hepsi yardımcı oldular. Saat 4 itibari ile karayollarından biri gelip gitmedi. Bu olay ne kadar haklı olduğumuzu da gösterdi. Böyle bir yapıya neden karşı çıktığımızı da bir kez daha anladık. Bu yola neden karşı çıkıyorsunuz diyenlere de cevap oldu” dedi.

“Hakkımı helal etmiyorum”

Karayolları yetkililerine hakkını helal etmediğini de söyleyen Başkan Özcan, “Bolu’nun bütün dengesini bozuyor. Zaten görünüş itibari ile bozuyor. Ailelerimiz mağdur oldu. Bodrum katlarını 3 buçuk metreye kadar su bastı. Maddi hasar da var. Bu tamamen müteahhidin suçu. Resmen kasıt var gibi. Karayolları yetkililerine hakkımı helal etmiyorum. Çünkü vatandaşlar bize orada bir ton laf etti. Ne olduklarını anladılar ama çok geçti. Artık pişkinliklerinden mi utançlarından mı gelmediler.” şeklinde konuştu.

“soruşturma açılacak”

Başkan Tanju Özcan son olarak ise toplantının dilek ve temenniler kısmında konuyla ilgili görüşlerini belirten AK Parti grubundan Uğur Akbay’a cevap verdi. Özcan bu kısımda yaptığı konuşmada ise, “Tepecik Mahallesindeki basit bir ihmal değil, bu çok büyük bir kasıt ve çok büyük bir ayıp. Kim yaparsa yapsın hata olarak da yorumlanamaz. Bu çok kötü bir durum. O yüzden burada Vali Yardımcımız da bu konuyla ilgili soruşturma açacağını ifade etti. Biz de bu konuyu yakından takip edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim