Türkiye Futbol Federasyonu Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı bugün Ankara’da yapıldı ve seçime tek aday olarak giren TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi 4 yıllığına yeniden başkan seçildi.

Türkiye Futbol Federasyonu Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısına Boluspor Kulübünü Temsilen Başkan Savaş Abak ve Başkanvekili Ramazan Kahraman katıldı.

Haber Merkezi

JW Marriott Hotel'de yapılan genel kurul toplantısı 202 delegenin imzasıyla açıldı. Divan başkanlığına, Spor Toto Süper Lig kulüplerinden Adana Demirspor'un başkanı Murat Sancak seçildi. Genel kurula Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, TFF Yönetim Kurulu üyeleri, TFF eski başkanları, milletvekilleri, FIFA, UEFA temsilcileri, kulüp başkan ve yöneticileri ile delegeler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından gündem maddeleri görüşülmeye başlandı. Genel kurulda TFF Başkanı, Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu'nun 1 Haziran 2022-31 Mayıs 2023 dönemindeki hesap ve faaliyetleri oybirliğiyle ibra edildi. Yapılan seçimde Mehmet Büyükekşi 4 yıl için yeniden Türkiye Futbol Federasyonu başkanlığına seçildi.

Başkan Büyükekşi: “Bu güzel oyunu daha da güzelleştirmek için çalışıyoruz”

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, TFF Olağan Seçimli Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Bugün futbol ailemizin siz değerli üyeleriyle birlikte Türkiye Futbol Federasyonu’nun Olağan Seçimli Genel Kurulu’nu gerçekleştiriyoruz. Hepiniz hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Bugün bizlerle bir arada olan FIFA Üye Federasyonlar Avrupa Direktörü Sayın Mamadov’a ve UEFA Yönetim Kurulu Üyesi Boniek’e de ‘hoş geldiniz’ demek istiyorum. Futbol, insanları toplumsal olarak bir araya getiren ve ortak bir hedef etrafında birleştiren en büyük güçlerden biri.

Futbol camiası olarak, 2022-2023 sezonunu tamamladık. Bu sezon, Spor Toto Süper Lig şampiyonu olan Galatasaray’ı, Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu Fenerbahçe’yi, Süper Lig’e çıkmaya hak kazanan Samsunspor’u, Çaykur Rizespor’u ve Pendikspor’u, TFF 1. Lig’e yükselen Çorumspor, Kocaelispor ve Şanlıurfaspor’u, TFF 2. Lig’e yükselen yeni Mersin İdmanyurdu’nu, Iğdır futbol kulübünü, 68 Aksaray Belediyespor’u, Belediye Derincespor’u, Karaman futbol kulübünü, Beyoğlu Yeni Çarşıspor’u, BAL’dan 3. Lige yükselen 15 takımımızı kutluyorum. Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi’nde şampiyon olan Ankara Büyükşehir Belediyesi Fomget Gençlik Spor Kulübü’nü tebrik ediyorum. Bu güzel oyunu daha da güzelleştirmek için mücadele eden futbol camiasının tüm fertlerine de ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”

TFF Yönetim Kurulu Asil Üye Listesi

İbrahim Burkay, Yusuf Günay, Yalçın Orhan, Alkın Kalkavan, Hamit Altıntop, Müslüm Özmen, Volkan Can, Ali Düşmez, Erman Kalkandelen, Ramazan Üçdan, Agah Ruşen Çetin, Mustafa Eröğüt, Şafak Müderrisgil, Haluk Kalyoncu.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ