Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, katıldığı televizyon programında, “Cumhuriyet Halk Partisi’ne dönsem bile aday olmayacağım” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

TV100’de yayımlanan Başak Şengül ile Doğru Yorum programına konuk olan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Programda, Başkan Özcan’a herhangi bir partiye katılıp katılmayacağı sorusu yöneltildi.

Özcan, mahkeme kararıyla CHP’ye dönse bile belediye başkanlığı için aday olmayacağını ifade ederek, “Ben söyledim benim AK Parti’de, MHP’de ve en net kırmızıçizgim HDP’de siyaset yapa şansım yok. Muhalefette vana yakın düşünceleri olanlar var ama bir de Cumhuriyet Halk Partisi’ne dönsem bile aday olmayacağım, aday adayı olmayacağım. Dönersem sadece mahkeme kararıyla bu hukuki bir tespit olacak. Hatalı karar verdiklerinin tespiti olacak. Bu aşamadan sonra Sayın Kılıçdaroğlu, ‘Gel seni affedelim veya mahkeme kararıyla döndün adayımız oluver.’ Ben bu anlayışla Cumhuriyet Halk Partisinden aday olmam. Yıllarca sabırla bekledim” dedi.

“SAYIN AKŞENER İLE ÇOK YAKIN BİR İLİŞKİMİZ VAR”

Özcan, İYİ Parti ile olan ilişkisine dair, “Sayın Akşener ile çok yakın bir ilişkimiz var. Partinin programına baktığınızda benim fikirlerimle ayrı düşen birkaç detay dışında pek bir sıkıntı yok. Ama dediğim gibi bu illa İYİ Parti’ye katılacağım anlamına gelmiyor” ifadelerini kullandı.

“PARTİNİN DIŞINDA KALINCA DAHA NET GÖRÜYORSUNUZ”

Atılmasına rağmen kendisini CHP’li olarak gördüğünü belirten Özcan, “Ben hala kendimi CHP’li gibi hissediyorum. Örnek olarak da veriyorum. 28 yıllık eşinden boşanmışsın, hala kendi eşin zannediyorsun. Oysa seni kapının önüne koymuş. Bahsederken bizimkiler diye bahsediyorum. Bir de partinin dışında kalınca şunu daha net görüyorsunuz. Ne kadar büyük hatalar yaptıklarının” diye konuştu.

“MUHARREM BEY İLE KONUŞTUM”

Özcan, Memleket Partisi’nden davet almadığını da açıkladı. Konuya ilişkin, “Geçen hafta Muharrem Bey ile konuştum. ‘Ben gelmeyecek adamı partiye davet etmem’ gibi değişik bir şey söyledi” açıklamasını yaptı.

Editör: Oğuzhan EKE