Bolu’da Berber, kuaför, güzellik salonu/merkezi vb. işyerlerinin Kovid-19 tedbirleri alınmak suretiyle Ramazan Bayramı öncesi saat 23.00’e kadar açık olacak. Saatlerin uzatılması kararı, berber ve kuaför randevularında yoğunluk oluşturdu.

 Haber: Ömer Çetinaslan

Gelen talepler üzerine Berber, kuaför, güzellik salonu/merkezi vb. işyerlerinin Kovid-19 tedbirleri alınmak suretiyle Ramazan Bayramı öncesi saat 23.00’a kadar açık olduğu açıklandı.

Bolu Valisi Ahmet Ümit, yaptığı açıklamada; “2 Mayıs 2020 günü saat 24.00’dan itibaren ilimizde de sokağa çıkma yasağı uygulanacağından, yaşanacak muhtemel yoğunluk sebebiyle Berber, güzellik merkezi, kuaför vb. işyerlerinin çalışma saatleri 20-21-22 Mayıs günlerine has olmak üzere saat 09.00-23.00 olarak belirlenmiştir” ifadelerine yer verdi.

“SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINDAN SONRA RANDEVULAR HIZLANDI”

Karaçayır Mahallesi’nde faaliyet gösteren Salon Nişantaşı Kadın Kuaförü İşletmecisi Hüseyin Arabacı, sokağa çıkma yasağının ardından çalışma saatlerinin uzatılmasıyla birlikte randevuların arttığını söyledi:

“Yoğunluğumuz devam ediyor. Tabi, bu 4 günlük sokağa çıkma yasağından sonra randevular daha da hızlandı. Saatlerimiz uzatıldı. İki gün boyunca gece 23.00, arife günü ise saat 22.00’a kadar çalışacağız. Bu süreç biraz hızlı geçti. Bugün de, yarın da yoğunluk var. Daha sonra sokağa çıkma yasağını uyacağız.”

“SAATLERİN UZATILMIŞ OLMASI BİRAZ DAHA RAHATLATTI”

Arabacı, saatlerin uzatılmasının berberler ve kuaförleri rahatlattığı ifade ederek, “Saatlerin uzatılmasını doğru bir karar olarak buluyorum. Çünkü bizim beklemiş olduğumuz bir açılma süreci vardı. Berberler ve kuaförler olarak 4 gün sokağa çıkma yasağının ardından tekrar mağdur olacağımızı düşündük. Saatlerin uzatılmış olması en azından biraz daha rahatlattı” diye konuştu.

“BİR HAFTADIR ÇOK YOĞUNLUK VAR”

Salon Nişantaşı Erkek Kuaförü İşletmecisi Bayram Akbulut ise, bayram öncesinde çok yoğun olduklarını belirterek, saatlerin uzatılması kararıyla vatandaşların mağdur olmadığını söyledi:

“Uzun süre sonra açıldık, çok sevindik. Bayram boyunca 4 gün yasak olması iyi oldu. Vatandaşların da biraz daha duyarlı olup dikkat etmeleri gerekir. Saatlerin uzatılması bizim için çok iyi oldu. Vatandaşlarımız mağdur olmadı, işlerini görebileceğiz. Bir haftadır çok yoğunluk var. Randevular alındı. Bugün ve yarın da dolu.”

Editör: TE Bilisim