Bolu Bağışçılar Vakfı (BBV), Eylül ayı içerisinde 70 aileye kira yardımı vermeye başlayacak. BBV Başkanı Nahit Abak, üniversite öğrencileri için de burs imkânının başlayacağını belirtti.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu Bağışçılar Vakfı Başkanı Nahit Abak, kahvaltıda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Abak, çalışmalarına dair bilgilendirmede bulundu. Yüksek ev kiraları nedeniyle vakfa yapılan yardım talebinde artış yaşandığını belirten Abak, bağış çağrısında bulundu.

“70 AİLEYE KİRA YARDIMINA BAŞLIYORUZ”

Eylül ayı itibariyle Bolu’da 70 aileye kira yardımına başlayacağının altını çizen Abak, “Deprem nedeniyle acil bir ihtiyaç, Türkiye’nin gördüğü en büyük depremlerden biriydi bu. Bolu’ya gelen birçok aile oldu. Bunların birçoğu yurtlarda kaldı biliyorsunuz. Bulabildikleri bir çantaya doldurabildikleriyle Bolu'ya geldiler. Şimdi yurtlar boşaltılıyor. Birçok aile ev arıyor. Bu ihtiyaç bize çok dillendirildi. Biz de bu konuda çalışma yaptık. Yurt dışında Amerika’da, Türk iş adamlarının kurduğu Türk Hayırseverlik Fonu’ndan bir fon yarattık. Yaklaşık 2 buçuk milyon Türk lirasına tekâmül eden bir fonla, Bolu’da kira yardımına ihtiyaç duyan ailelere kira yardımı vermeye, 1 yıl süreyle, karar verdik. Bu Eylül ayı itibariyle, 70 aileye kira yardımına başlıyoruz” dedi.

“NORMAL BİR AİLENİN KARŞILAMASI MÜMKÜN DEĞİL”

Konut kiralarındaki artışa dikkat çeken Abak, farklı illerde eğitim hayatına devam edecek üniversite öğrencilerinin sıkıntı yaşadığını belirterek, “Bunun dışında okullar açılıyor, üniversiteler açılıyor, kayıtlar başlıyor bir taraftan. En çok talep de oradan geliyor. Çünkü son dönemdeki ekonomik krizler nedeniyle kiralar astronomik rakamlara geldi. Şu anda bize müracaat edenlerden, bize gelenlerden çocukları Bolu dışında üniversiteyi kazanıp gitmesi gereken öğrencileri, giderleri karşılamayacağı için okula yollamayan ailelerin olduğunu görüyoruz. Bu çok üzücü... Çocuk o kadar emek vermiş, üniversiteyi kazanmış, güzel üniversiteleri kazananlar da var. İstanbul’da ev tutmak 25 bin liradan, 30 bin liradan başlıyor. Bunu normal bir ailenin karşılaması mümkün değil. Bolu Bağışçılar Vakfı olarak düzenlediğimiz, ‘Burssuz Öğrenci Kalmasın’ kampanyasını bu yıl da başlatıyoruz. Buna 1 aylık burs ihtiyacı olan öğrenciye dahi, 1 aylık veren, biz 9 ay veriyoruz ama kişilere de kapımız açık. Ne verirlerse biz bu öğrencilere elimizden geleni yapacağız. Bu konuda da Bolu halkından bu öğrencilere yardımda bulunmalarını, taşın altına ellerini koymalarını ve bu çocukları okuması için çorbada onların da tuzunun olmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: Servet GÖKÇEK