(İHA) - Karabük Üniversitesi (KBÜ) ev sahipliğinde "Bebek Kütüphanesi: Gelişen Bebeklerimizle Sonsuz Keşiflere Yolculuk" Paneli düzenlendi.

KBÜ 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu'nda düzenlenen panele, KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz, Genel Sekreter Lütfü Köm, akademik ve idari personel, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan Rektör Kırışık, "Bizim son derece önem verdiğimiz bir husus yeni kavramlar geliştirmek, yeni yaklaşımlar oluşturmak, yeni teoriler ortaya koymak takdire şayan bir bilimsel beceri, yetenek istiyor. Dünyada kavram üretme noktasında genelde batılı ülkelerin takip edildiğini gözlemliyoruz. Onların adlarıyla bu teorilerin, yaklaşımların anıldığını görüyoruz. Fakat biz de hem tarihimizden hem kültürümüzden hem medeniyetimizden esinlenerek pek çok yeni kavram geliştirebiliriz, ortaya koyabiliriz, fikirler, yaklaşımlar, teoriler oluşturabiliriz. Biz de ülkemizdeki yeni yaklaşımlar, yeni teoriler, yeni kavramlar üretme noktasındaki bir festival oluşturma maksadıyla yola çıktık. Sosyal Bilimler Festivali şeklinde milli sosyal bilimler hamlesini gerçekleştirmek için hem festival hem yarışma olacak bir festivalle Türkiye’ye, dünyaya duyuru yaptık. Burada maksadımız, lise ve ortaokul çağındaki öğrencilerimizin hocalarıyla birlikte sosyal model geliştirebilmelerini, Türkiye’nin ve dünyanın sorunlarına özgün çözüm önerileri ortaya koyabilmelerini sağlamak. Bu anlamda bu panelimizdeki hocalarımızın, akademisyenlerimizin ürettikleri kavram için Türkiye ve dünya literatürüne kazandırdıkları bu kavram için çok teşekkür ediyorum. Gerçekten son derece önemli bir kavram. Bu güzel yaklaşımı ortaya koyan hocalarımıza teşekkür ediyorum, onları takdir ediyorum. İnşallah yeni kavramlarla yeni buluşlarla yeni sosyal modellerle bir arada olmayı arzu ediyorum, hepinize çok teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum" dedi.

Konuşmaların ardından moderatörlüğünü Prof. Dr. Şehnaz Ceylan’ın yaptığı panelde; Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü kütüphaneci Ebru Köksel “Yaşam Boyu Öğrenmenin Temel Adımları: Kütüphaneler ve Yayınlar Genel Müdürlüğüne Bağlı Bebek Kütüphaneleri”, Bartın Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Huriye Çolaklar “Ninniden Masallara Geleceğin Kütüphanelerine: Bebek Kütüphaneleri Üzerine Bir İnceleme”, Gaziosmanpaşa Çocuk Kütüphanesi Çocuk Gelişimci Gökçenur Dolu “Geliştiren Kütüphane: Bebek ve Çocuk Kütüphanelerinde Çocuk Gelişimci Olmak” ve Karabük Zübeyde Hanım İI Halk Kütüphanesi Kütüphaneci Sultan Önder “Değişen Halk Kütüphaneleri” konularını ele aldı.

Editör: Servet GÖKÇEK