Bolu Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Uğur Akbay, belediye yönetiminin 3 yılı boş geçirdiğini belirterek, “Kimi cumhurbaşkanlığı hayaliyle, kimi de vekillik hayalleriyle gününü gün ediyor” derken, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Sen o kadar küçük düşünen bir adamsın ki cumhurbaşkanlığı hayalin olamaz. Size zekâ yoksunu olarak hitap etmek istiyorum” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu Belediye Meclisi Nisan Ayı 1’nci Oturumu tartışmalı başladı. Gündemin 4’üncü maddesi olarak görüşülen 2020-2021 Faaliyet Raporu için söz alan Bolu Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Uğur Akbay, 2021 yılında mali açık verildiğini dile getirildi.

“169 MİLYON AÇIK VERMİŞ”

Bolu Belediyesinin yüksek bütçe açığı verdiğini belirten Akbay, “Ekonomik yönden kendi kendine övünen sayın başkan 2020 geliri 293 milyon, gider 352 milyon. Yani 59 milyon açık vermiş.  2021; gelir 450 milyon, gider 569 milyon. Yani 169 milyon açık vermiş. Denk bütçe dediği son iki yılda hiçbir önemli icraatını yapmamasına rağmen, Bolu Belediyesinin yaklaşık 178 milyon açık vermesi çok ama çok düşündürücüdür. Tüm bunlar önceki dönemde bin bir güçlükle edinilen fidanlık arazisi ve sayısız yerlerin satılmasına rağmen maalesef bu şekildedir” dedi.

“BOLU’MUZUN ZAMANI PARASI BOŞA HARCANIYOR”

3 yıllık belediye başkanlığı döneminin boşa geçtiğini ileri süren Akbay, “Büyük işlerin hepsi duruyor, küçük işler devam ediyor. Bütçe açık vermeye devam ediyor, personel alımları devam ediyor. İşten çıkarılan emekçilerimize maddeli sebepler bahaneleri sunuluyor. Doğrudan teminlerin tutarları artmaya devam ediyor. Söz verilen projeler yavaş yavaş bahanelerle raporlardan da çıkarılıyor. Bolu’muzun hem zamanı hem parası boşa harcanıyor. Bolu’muzun geleceği günlük siyasi şovlarla geçiştiriliyor. Kimi cumhurbaşkanlığı hayaliyle, kimi de vekillik hayalleriyle gününü gün ediyor” ifadelerini kullandı.

“ZEKÂ YOKSUNU OLARAK HİTAP ETMEK İSTİYORUM”

Akbay’ın açıklamalarına cevap veren Özcan, “Bu kadar saçma sapan tutarsız bir konuşma ben duymadım. Uğur Bey, sizin sözlerinizle size hitap etmek istiyorum. Size geri zekâlı demek istemiyorum hakaret olur diye, sadece zekâ yoksunu olarak hitap etmek istiyorum. Gerçekten bu yaptığınız konuşmayla da kendinizi kamuoyuna bir kez daha gösterdiniz” diye konuştu.

“CUMHURBAŞKANLIĞI HAYALİN OLAMAZ”

Cumhurbaşkanlığı adaylığı noktasında Akbay’ın bu hayali kuramayacağını belirten Özcan, “Sen o kadar küçük düşünen bir adamsın ki cumhurbaşkanlığı hayalin olamaz. Gelebileceğin en üst noktaya atanarak gelmişsin. Bir Bolulu hemşehrinizin, bir Bolulu belediye başkanı… Kafasında cumhurbaşkanı hayali varsa bu adam büyük düşünüyor demektir. Tamam mı? Ama alışkın değilsiniz siz. Olurum olmam, hayalini kurmak da mı yasak? İnsanlar Türkiye’de, ‘Sen olmalısın’ diyenler var. Sen bunları dedirtebilecek biri olmadığın için benim hayallerimi anlayamazsın” şeklinde konuştu.

“GELİRİMİZ NET YÜZDE 55 BÜYÜMÜŞ”

Bolu Belediyesinin net yüzde 55 büyüdüğünü de aktaran Özcan, şu şekilde konuştu:

“Türkiye’nin en ucuz sularından bir tanesini kullandığımız halde, belediye hizmetlerine kimse pahalı demediği halde 2021 yılında gelirimiz net yüzde 55 büyümüş. Var mı başka bir belediye yüzde 55 büyüyen? 2022 yılının ilk 3 ayında, geçen yılın ilk 3 ayına göre net gelir büyümemiz yüzde 106. Dolar bazında bile yüzde 18 büyümüşüz.  ‘Türkiye Cumhuriyeti’nin iki katından daha fazla büyümezsek, ben bu görevi sürdürmem’ demiştim. Ne iki katı? 1.8 nerede yüzde 55 nerede? Yüzde 4.5 nerede yüzde 106 nerede? Bir de çamur atıyor, ‘Geliri arttırmışsınız, Allah razı olsun’ demiyor.”

Editör: TE Bilisim