Bolu Belediyesi Mart ayı Meclis Toplantısı birinci birleşimi Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan başkanlığında Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleşti. Bolu Belediye Meclisi Mart Ayı 1. Oturumu canlı yayınlanırken, toplantıda imar tadilat başvuruları ve Birim müdürlüklerinden gelen konular görüşülerek karara bağlandı.

Haber: ASLI AKIŞ

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan başkanlığında gerçekleşen ve meclis üyelerinin hazır bulunduğu toplantı açılış-yoklama, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’yla başladı. Bolu Belediye Meclisi Mart Ayı 1. birleşiminde gündem maddeleri görüşülmeden önce ilk olarak  Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Akademisyen Türkan Saylan ve Ege Üniversitesinde terör örgütü mensuplarınca şehit edilen Fırat Çakıroğlu’nun isimlerinin Bolu’da uygun görülen cadde, sokak veya bulvara verilmesi ile ilgili önerge meclis üyelerinin oylarına sunuldu.

“ALPARSLAN TÜRKEŞ İSMİ DAHA UYGUN”

Fatih Metin isminin cadde, sokak veya bulvara verilmesi önergesinin ardından Bolu Belediye Meclisi Ak Parti Grup Başkanvekili Burak Balaban söz aldı.  Balaban, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin ile görüştüklerini ve “Alparslan Türkeş” isminin bir yere verilmesinin doğru olduğunu düşündüklerini söyledi. Balaban, “Fatih Metin’in isminin cadde veya bulvara verilmesi konusunda bizim grup olarak kendisi ile bir görüşmemiz oldu. ‘Fatih Metin ile bu konuyu görüştünüz mü?’ diye o yüzden sordum. Kesinlikle böyle bir şeyi istemiyor. Yaşayan bir insan böyle bir şeyi istemiyorken, bunu zorla vereceğim demenin de çok doğru olduğunu düşünmüyorum. Sayın Bakan Yardımcımız Fatih Metin ile de bu önergenin gelmesine karşı ne yapalım diye de konuştuk. Beklemediğimiz bir şey değildi. Fatih Metin’den böyle bir kesinlik alınca, biz grup olarak bir şey düşündük. Fatih Metin’in ve Ak Parti Grubu’nun da isteği ile Alparslan Türkeş isminin daha uygun olacağını söylüyoruz. Eğer meclisimiz bu önergeyi bu hale getirirse daha uygun olacaktır. Bunu buradan bildirmekte vazifemiz. İstemeyen birinin ismini vermenin de zorla vermenin şık ve etik olmayacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

“FATİH METİN’İN İSMİNİN YAŞATILMASI İLE İLGİLİ PROBLEMİNİZ Mİ VAR?”

Ak Parti Grup Başkanvekili Burak Balaban’ın sözlerine cevap veren Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Sizin Fatih Metin’in isminin yaşatılması ile ilgili probleminiz mi var?” diye soru yöneltti.

Özcan; “Bu konuyu ben daha önce belediye meclisine açtım. Bunu tamamen içimizden gelerek bizim irademizde böyle bir şey olmasını isteyeceğimizi söyledik. Sayın Fatih Metin egoları olan bir arkadaşımız değil. Dolayısıyla kendi isminin bir yere verilmesini demez.  İsim verilirken de kişinin muafa katı alınması diye bir şey yok. Suat Çelen ismi verdik Suat Çelen’e açık sorduk mu? Sorsaydık benim ismini vermeyin derdi. Nezaketen de olsa derdi. Ama sizin Fatih Metin’in isminin yaşatılması ile ilgili probleminiz mi var. Bunu da anlayamadım. Yüksel Ceylan ismi bir yer verilirken Yüksel Ceylan senin ismini bir yer verelerim denildi mi?  Böyle şey olur mu? Bu isim verme kişiye teşekkür etmedir. Biz mi maksatla vermek istiyoruz. Fatih Metin’ ismi vermek istiyorlar ne diyeceğiz dersen evet demez.  Ben kesinlikle bunun iyi niyetli bir girişim olmadığını düşünüyorum. Dolayısıyla biz bu tavrı hiç doğru bulmuyorum. Sen Fatih Metin isminin Bolu’da yaşatılmasını istemeyebilirsin. Fatih Metin beni arar bu konuyu çekmeni istiyorum derse ben çekerim. Ama bu son derece iyi niyetle güzel düşüncelerle Bolu Belediye Meclisi gündemine getirdik” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE’YE SİMGE OLMUŞ ŞEHİDİN İSMİNİN YAŞATILMASI DOĞRU OLUR”

Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu ve Türkan Saylan’ın da isimlerinin cadde veya sokaklara verilmesi hakkında da meclis üyelerine açıklama yapan başkan Özcan; “Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun isminin Bolu’da bir caddeye verilmesi konusu gazetecilerin bana sorduğu bir soruydu. Bizim aklımıza gelmemişti. Ama Fırat Yılmaz Çakıroğlu kardeşimiz bölücü terör örgütü tarafından şehit edildi. Bun hepimiz biliyoruz. Bütün Türkiye’de simge haline geldi. Dolayısıyla gazeteciler böyle bir şey düşünürmüşüz deyince bende doğal olarak elbette dedim. Bütün Türkiye’ye simge olmuş şehidin isminin yaşatılması bence doğru olur dedim.  Konuyu arkadaşlarıma açtım. Arkadaşlarımdan da itiraz gelmedi. Yine Türkiye de simge olmuş bir isim var. Türkan Saylan ismini de Bolu’ yaşatalım. Türkan Saylan sosyal demokratların Türkiye de sevdiği isim.  FETÖ’cüler tarafından gözaltına alınmak istenen bir cumhuriyet kadını Türkan Saylan” ifadelerini kullandı.

Önerge, konuşmaların ardından meclis üyelerinin oylarına sunuldu. Oy çokluğu ile geçen önerge, görüşülmek üzere ilgili komisyona havale edildi.

 

Editör: TE Bilisim