Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile görüştü. İki lider, görüşme sonrası kısa bir açıklama yaptı. Özdağ görüşmeyle ilgili açıklamasında “Değerlendirmeler yapacağız. Kısa zaman içerisinde görüşlerimizi paylaşacağız” dedi.

Haber Merkezi 

14 Mayıs seçimlerinde yüzde 5,17 ile yaklaşık 3 milyon oy alan ATA İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'ın hangi ittifakı destekleyeceği merak konusu.

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ATA İttifakı'nda yer alan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ı ziyaret etti.

İki lider görüşme sonrası kısa birer açıklama yaptı.

“VERİMLİ BİR TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRDİK”

Verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirten CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Gayet güzel bir toplantı gerçekleştirdik. Sorunları masaya yatırdık. Sayın genel başkana, millet ittifakının liderlerinin görüşlerini ve çalışmalarını, düşüncelerimizi ilettim. Olabildiğince ayrıntılı şekilde bilgilendirdim. Türkiye'nin demokrasiye ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.

“KISA ZAMAN İÇERİSİNDE GÖRÜŞLERİMİZİ PAYLAŞACAĞIZ”

Ümit Özdağ, kısa zamanda kamuoyu ile görüşlerini paylaşacaklarını belirterek; “Çok teşekkür ediyorum. Sayın CHP Genel Başkanına ve heyete teşekkür ediyoruz. Bazı sorularımız vardı, onları sorduk. Ayrıntılı cevaplar aldık. Aldığımız cevaplar çerçevesinde yetkili kurumlarımızda değerlendirmeler yapacağız. Kısa zaman içerisinde Türk kamuoyuyla görüşlerimizi paylaşacağız.” Şeklinde konuştu.

OĞAN KARARINI AÇIKLAYABİLİR

Sinan Oğan’ın, ikinci tura ilişkin alacağı kararı duyurması bekleniyor.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ