Bolu İli Erozyon Önleme ve Ağaçlandırma Gönüllüleri Derneği (BEMAD) Başkanı İrfan Denizli ve BEMAD Yönetim Kurulu Üyeleri, Bolu’ya yeni atanan Bolu Aladağ Orman İşletme Müdürü Ahmet Toklu’ya ziyarette bulunarak yeni görevinde başarılar dilediler.

Haber: Aslı Akış

Bolu İli Erozyon Önleme ve Ağaçlandırma Gönüllüleri Derneği (BEMAD) Başkanı İrfan Denizli ve BEMAD Yönetim Kurulu Üyeleri, Bolu Aladağ Orman İşletme Müdürü Ahmet Toklu’ya ziyaret gerçekleştirildi.

Ziyarette, Bolu Aladağ Orman İşletme Müdürü Ahmet Toklu’ya Bolu İli Erozyon Önleme ve Ağaçlandırma Gönüllüleri Derneği (BEMAD)  hakkında bilgiler veren BEMAD Başkanı İrfan Denizli; “Derneğimiz BEMAD 1996 yılında Bolu eşrafından ve zamanın Milli Eğitim Müfettişlerinden merhum Sabri İnceler tarafından kurulmuş olup, Bolu ili dahilinde çeşitli mıntıkalarda bu gün 20-25 yaşlarına ulaşmış ve çeşitli ibreli fidanları dikmek sureti ile gayet sağlıklı orman alanlarını tesis etmiştir. Derneğimiz bu çalışmaları yaparken Bolu Orman Bölge Müdürlüğü ve bünyesinde çalışmakta olan her kademedeki teşkilat mensuplarından ve bilhassa Aladağ Orman İşletme Müdürlüğünden çok büyük destekler almıştır. Derneğimizin bundan sonraki çalışmalarında da ayni desteklerin devam edeceğinden hiç şüphemiz yoktur şeklinde konuştu.

“AĞAÇ VARSA EROZYON YOK, EROZYON VARSA AĞAÇ YOK”

Ülkemizde her yıl 500 bin ton civarında toprağın erozyon sonucunda kaybedildiğie işaret eden Denizl; “Erozyon; ülkeler için çok tehlikeli ve sinsi bir doğal afettir. Sadece ülkemizden her yıl olmak üzere 500 bin ton civarında verimli toprak çeşitli Erozyonlarla kaybedilmektedir. Buna karşılık; doğal ortamda ve normal şartlarda 1 cm. kalınlığında bir toprak tabakasının oluşması için 1000 yıl gibi uzun bir zaman gerekmektedir. Dolayısı ile topraklarımız verimsiz hale gelmekte ve her türlü bitkilerin yetişmeleri tehlikeye girmektedir. Netice itibari ile iklimler değişmekte, hortumlar, seller meydana gelmektedir. “Ağaç varsa erozyon yok, erozyon varsa ağaç yok” sözünden de anlaşılacağı gibi; Erozyonu önlemede en büyük çarenin ağaçları ve her türlü bitkileri çoğaltmak ve mevcutları da korumak olduğunu hepimizce bilinmektedir. Hz. Peygamberimiz; “Yarın kıyametin kopacağını bilsen bile, elindeki fidanı dik” dediği gibi. Derneğimiz BEMAD da karınca kaderince yaptığı çalışmalar ve faaliyetlerle farkındalık yaratmak sureti ile Erozyonu önlemek için yapılan her türlü faaliyetlere katkıda bulunmaya çalışmaktadır” ifadelerini kullandı.

Bolu İli Erozyon Önleme ve Ağaçlandırma Gönüllüleri Derneği (BEMAD) Başkanı İrfan Denizli son olarak, Bolu Aladağ Orman İşletme Müdürlüğüne yeni atanan Ahmet Toklu' ya yeni görevinin hayırlı olmasını dileyerek yoğun işleri içerisinde kendilerine zaman ayırdıkları için teşekkür etti.

Aladağ Orman İşletme Müdürü Ahmet Toklu ise ziyarette, BEMAD derneğinin her türlü faaliyetlerinde ellerindeki imkanlar dahilinde yardımcı olacaklarını, çok hayırlı bir işler yapmakta olduklarını belirterek başarılar diledi.

 

 

Editör: TE Bilisim