Karacasu Belediye Başkanı Celal Beydili, Karacasu beldesinde birçok projenin hayata geçeceğini belirterek, özel bir yatırımcının 2018 veya 2019 yılında 700 yataklı bir hastane yapılacağını söyledi. Beydili ayrıca, “200 yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesine de başlayacağız. Karacasu’nun önü açık” dedi.

Özel Haber: Aslı Akış

Karacasu beldesinin 200 yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesine kavuşması için çalışmaların başladığını da vurgulayan Başkan Beydili; “Çalışmalara başladık. Fizik Tedavi Hastanesi için yer ayırdık. 33 Dönüm alanı hastane ile ilgili bir yer ayırdık. Nasip olursa, 200 yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesine de başlayacağız. Karacasu’nun önü açık” diye konuştu.

Beydili, Karacasu’da yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler vererek, bütün şehir olma yolundaki projeleri,  doğalgaz hattında gelinen nokta, eğitim konusunda verdikleri önem, dereler ve hastane yapımının öncelikleri olduğunu belirtti.

İçişleri Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ortak çalışması sonucunda, büyükşehir olmayan 51 ilin ‘bütün şehir’ statüsüne alınması kapsamda, hazırlanan taslağa göre, nüfus sınırı şartı olmadan 30 büyükşehrin dışında kalan Bolu’nun da aralarında bulunduğu iller ‘bütün şehir’ sayılacak.

“MERKEZ İLÇE OLARAK ADAYIZ”

Celal Beydili Bolu Bütün şehir olursa Karacasu olarak Merkez İlçe adayı olacaklarını belirtti. Beydili; “Bolumuz şayet Bütün şehir olursa, Merkez İlçe olacaksa konumu var. Eğer Merkez İlçe olacaksa kanunda, taslakta Hükümetimiz böyle bir çalışma yaparsa Merkez İlçe şeklinde kanun çıkarsa, bizde Merkez İlçe olarak adayız. Bolu ile iç içeyiz. Mudurnu, Mengen veya Seben uzak kalır. En azından oralarda 50 kilometre mesafe var. Ama biz Merkez olarak, Merkez İlçe’ye daha yakınız. Onun içinde benimde böyle bir çalışmam var. Bunları genelde Vekillerimizle, Belediye Başkanımız Alaaddin Yılmaz ile paylaştık. Benim altyapım var. Eğer böyle bir şey olursa, kanun derse ki; ‘10 bin altında ilçe olamaz’ derlerse biz 10 bini tamamlarız. İlçe olma kriterlerini yakalarız. Altyapımız var, projemiz var. Bu konuda bir sıkıntımız yok” ifadelerini kullandı.

“DOĞALGAZI GETİRECEĞİZ”

Celal Beydili, Karacasu’ya yaz aylarında doğalgazın geleceğinin de altını çizerek “inşallah yaz aylarında doğalgaza kavuşacağız” dedi. Beydili; “Bu aralar doğalgaz ile ilgili çalışmalar var. Geçen dönemden bu yana yoğun bir çalışma yaptık. Ama hava şartları nedeniyle ara verdik. Ana hatlar, ana şarterler döşendi. Bundan sonrada hava şartlarına göre artık Belde’deki sokaklara gireceğiz. İnşallah yaz aylarında doğalgazı getireceğiz. Bu sene kışın yakamasak bile, yazın mutfakta yakarız. En azından yazın mutfakta kullanma şansımız var. İnşallah havalar açarsa hemen ikinci firma Karacasu’ya gelecek” şeklinde konuştu.

“ANAOKULU VE ORTAOKUL YETERLİ GELMİYOR”

Başkan Beydili, Karacasu’da okullarla ilgili sıkıntıları olduğunu fakat verilen ödenek ile bunları aşacaklarını ifade eden Beydili; “Karacasu’da anaokulu ve ortaokulu yeterli gelmiyor. Sayımız fazla. Bu yüzden okulla ilgili bir sıkıntımız var depremle ilgili. Bu dönem yıkacaktık ama taşıma sistemi üç okula olunca yaza bıraktık. Okullar kapanır kapanmaz okul yıkılacak. Okulla, Milli Eğitim ile ilgili 6 Milyon 500 Bin Türk Lirası bir ödenek çıkarılmış Özel İdare’ye onunda müjdesini aldım. Ondan da memnun oldum. İnşallah yazın anaokulu ve ortaokulu yeni bir okul Karacasu’da yapılacak. Fen Lisesi olarak bir lise istedim ama lise olmuyor denildi. Bolu’da okulların doluluk oranı dolmadığı için ondan galiba. Bende meslek lisesi dedim. Yer istediler benden. Bizde yer verdik. 8 bin 500 metrekare. Çünkü Milli Eğitim kriterleri 8 bin 500 metrekarenin altında böyle bir onay çıkmadığını söylediler. İmarda çalışmasını yaptık. Okul alanı olarak ilan ettik. Şuan bir sıkıntı yok. Milli Eğitim Müdürümüz bu konuda duyarlı. İnşallah yaz aylarında da böyle bir şey olursa, Karacasu, Fen Lisesi’ne kavuşur” değerlendirmesinde bulundu.

“TEHLİKE ARZ EDİYOR”

Dereler ile ilgili problemlerini Devlet Su İşleri Bölge Müdürü ile paylaştığını ve proje aşamasına geldiklerini ve çalışmalarda ilerlediklerini ifade eden Beydili; “Sel olduğunda, derelerimizde sıkıntı yaşıyoruz. Tehlike arz ediyor. Derelerinde haritalarını çıkarttık şu anda Ankara’da proje aşamasında. İnşallah Mart ayına varmaz projede biter. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğüne, Bölge Müdürlüğüne bunu takdim edeceğiz. Orada da hemen bir ilave ek bir bütçe yaptırıp dereleri de bu konuda çözmüş olacağız” diye konuştu.

“KARACASU’NUN ÖNÜ AÇIK”

Beydili, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi  yapımına başlanacağını söyledi. Beydili; “Orman Bölge Müdürlüğünde 53 dönüm arazi ihale edildi. Muhittin Palazoğlu aldı. Bunun karşılığında da Kütahya’da konut yapıyor. Bir konut teslim edecek Orman Bakanlığına. Arsayı üzerine alacak. 2018 veya 2019 yılında 700 yataklı hastane yapmayı düşünüyor. Bu da bizi memnun ediyor. Bizde kendisine Belediye olarak, Belediye Başkanı olarak bizim yapmamız gereken neyse biz yardımcı oluruz. Çalışmalara başladık. Fizik Tedavi Hastanesi için yer ayırdık. 33 Dönüm alanı hastane ile ilgili bir yer ayırdık. Nasip olursa, 200 yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesine de başlayacağız. Karacasu’nun önü açık” dedi.

Editör: TE Bilisim