MHP Bolu İl Başkanı Cihan Başaran, Bolu Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan'ı ziyarette bulundu. Başaran, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası ile Bolu Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği üyelerinden istenen, iş yeri kaydı ile işçilerin kimlik bildirimlerinin, işe giriş ve çıkışlarının internet ortamında yapılması zorunluluğu ile ilgili başlatılan uygulamanın ertelenmesi ve yeniden değerlendirilerek durdurulması hakkında görüştü.

 Cihan Başaran, görüşme sonrasında konuya ilişkin yaptığı açıklamada;  “Bolu genelinde Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri ile Bolu Esnaf ve Sanatkarlar Birliği Üyelerinden yapılması istenen zorunlu bir uygulama başlatıldı. Binlerce üyeden istenen, iş yeri kaydı ile işçilerin kimlik bildirimlerinin, işe giriş ve çıkışlarının internet ortamında yasal sürelerinde yapılması zorunlu olarak istenmiş.

Oysaki, işverenler işyeri açtıklarında Vergi Dairesine bildirim yaparak iş yerlerini tescil ettiriyorlar. İşçi çalıştırmaya başladıklarında Sosyal Güvenlik Kurumuna işyerlerini bildiriyorlar. Çalışan işçilerinin işe girişini ve işten çıkışını yasal süresinde bildiriyorlar. Bu bilgilerin tekrar sisteme girilmesi emek ve zaman kaybıdır.

SGK ve Vergi Dairesinde yapılan işlemlerin aynı anda Emniyet Müdürlüğüne yansıması için bir alt yapı hazırlanabilir. Zaten kanunen bu kurumların bütün verileri Emniyet Müdürlüğüne açık durumda. Yaptığım araştırma ile diğer illerde bu uygulamanın hiç gündeme gelmediğini gördüm. Uygulamanın yeniden gözden geçirilmesi gerekmektedir. Bu nedenle konuyu ileri bir tarihe erteleyerek zamana yaymak, vatandaşımızın sağlığı ve huzuru için hayati önem taşıyor.

“BOLU ESNAFI ve İŞLETMELERİ SORUNLARININ ÇÖZÜMÜ İÇİN HER ZAMAN HAZIRIM”

Emniyet Müdürümüz Armağan Adnan Erdoğan ile görüşerek konunun zamana yayılması ve özellikle Korana Virüs Salgın tehlikesi tamamen geçtikten sonra bu uygulamanın yeniden değerlendirilmesi gerektiği konusunda gerekli girişimleri yaptık.

Ticari hayatta, iki buçuk aydır aksayan işler, kapalı kalan iş yerleri, biriken borçlar, yeniden düzene girmesi gereken iş hayatı var. Bizim önceliğimiz, ticari hayatın bir an önce normale dönmesini sağlamaktır. Ekonomiye can gelmesini sağlamaktır. Salgın hastalık riski devam ediyor, bizim için önemli olan Bolu’da yaşayan vatandaşımızın sağlıdır   ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim