(Haber: Oğuzhan EKE) - Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, MHP ile AK Parti arasında sorun olduğu iddia etti. Özcan, yayımlanan yerel seçim anketinin “algı operasyonu” olduğunu ileri sürerek, “Bunu yapanlar veya yaptıranlar veya kurguyu kuranlar, Milliyetçi Hareket Partili yönetici arkadaşlarımız” dedi.

SAROS Araştırma şirketi Bolu’da yeerl seçime dair yapılan bir anketi açıkladı. Ankette Milliyetçi Hareket Partisi Bolu İl Başkanı İlhan Durak’ın, anket sonucunda öne çıktığı görüldü. Bolu kamuoyunda yayımlanan ankete dair Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan açıklama yaptı.

“UYDURDUĞUNUZ RAKAMLARI DOĞRU TOPLAYACAKSINIZ”

Anketin kurgu olduğunu ileri süren Özcan, “Bazen algı yönetmek için bir şeyler yaparsınız. Şimdi bunu yapanlar veya yaptıranlar veya kurguyu kuranlar, Milliyetçi Hareket Partili yönetici arkadaşlarımız. Onların derdi şu. İttifak yapılması durumunda kendi çatılarında yapılmasını istiyorlar ama yani bir algı yönetmeye çalışıyorsanız biraz dikkatli olacaksınız. Rakamları doğru toplayacaksınız, uydurduğunuz rakamları doğru toplayacaksınız servis ederken” dedi.

“AK PARTİ İLE MHP YÖNETİCİLERİNİN ÇÖZMESİ GEREKEN KRİZ”

MHP ile AK Parti arasında sorun yaşandığını ifade eden Özcan, “Böyle bir şey olur mu? Bolu’da merkezi yönetimde iktidar olan AK Parti “0”. Böyle bir anket olabilir mi? Bolu’da hiç AK Partili kalmadı mı? O yüzden böyle yapılmaya çalışılan acemice algı operasyonlarını tebessüm ederek izliyorum. Kendi aralarında bir problem. AK Parti ile MHP yöneticilerinin kendi arasında çözmesi gereken bir siyasi kriz var Bolu’da. Görüyorsunuz, sadece ben görmüyorum, herkes görüyor. Oturup konuşsunlar. İster birlikte girsinler, ister ayrı ayrı girsinler. Hatta keşke birlikte girseler, birlik beraberlik içerisinde. Tebessüm ederek izliyorum, bunlar acemice algı operasyonu yapmaya çalışıyorlar. Yaparken de eline yüzüne bulaştırıyorlar” diye konuştu.

Editör: Oğuzhan EKE