(Haber: Oğuzhan Eke) - Bolu Belediye Başkan Tanju Özcan, alkol kullanımına ilişkin, “Zaman zaman alkol alıyor muyum, alıyorum. Bolu dışında alkol haram değilmiş gibi; AK Partililer, MHP’liler içecekleri zaman herkesten saklıyorlar” dedi.

Bolu Gazeteci ve Yazarlar Derneği Medya Evi’ni ziyaret eden Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yerel seçim sürecini ve belediye çalışmalarını anlatan Özcan, basın mensuplarından gelen “Alkol bağımlısı mısınız?” sorusunu yanıtladı.

“HİÇBİR ŞEYİ BEN GİZLİ YAPMIYORUM”

Alkol kullandığını açıklayan Özcan, “Ben ortalama bir Türk vatandaşıyım. Zaman zaman alkol alıyor muyum, alıyorum… Seçim dönemlerinde zaten yorgunluktan dolayı alamıyorum. İki, asker eğlencelerinde, bazı özel düğünlerde bunu yapıyoruz ama diğer taraftan camide de beni herkes görüyor. Cuma namazlarında, mevlitlerde, yayla etkinliklerinde. Ben ortalama bir vatandaşım. Ama hiçbir şeyi ben gizli yapmıyorum. Hiçbir şeyi gizli yapmıyorum. Allah’ın bildiğini kuldan saklamamak lazım…” dedi.

“İÇECEKLERİ ZAMAN HERKESTEN SAKLIYORLAR”

AK Partili ve MHP’li siyasetçilerin alkol aldıklarını ancak bunu gizlediklerini aktaran Özcan, “Birileri gidiyor Bolu dışında alkol haram değilmiş gibi. AK Partililer, MHP’liler ibadet edecekleri zaman herkese duyuruyorlar, içecekleri zaman herkesten saklıyorlar ama Allah yukarıda. Her şeyi görüyor… Dolayısıyla ben hiçbir şeyi hayattan abartmam. Yani ibadet etmek istediğim zaman ederim. İçimden geldiği zaman, Allah’a inancı olan birisiyim. Kul olarak çeşitli zaaflarımız oluyor mu, oluyor ama bunları da abartılı bir şekilde yaşamıyoruz” ifadelerini kullandı.

“SÖYLEYENLERDEN BİR TANESİYLE ALKOL DE ALDIK”

Özcan, alkol aldığı için kendisini eleştiren isimlere mesaj vererek, “Ama bana bunları söyleyenler, söyleyecek başka bir şey bulamıyor. Tanju Özcan cebini doldurdu diyemiyorlar. Tanju Özcan birilerini zengin etti diyemiyorlar. Tanju Özcan birilerine imar üzerinden rant sağladı diyemiyorlar. Bunun adı bel altı vuruştur. Bunu söyleyenlerden bir tanesiyle yakın bir zamanda oturduk mu seçimden önce oturduk. Sohbet ettik mi, ettik. Bence bu işlere çok girmemek lazım. Bunu söyleyenlerden bir tanesiyle alkol de aldık, ondan sonraki hafta cuma namazında yan yana saf da tuttuk. Allah’ın haram kıldığı bir şeyi yapıyorsam da hesabını Allah’a veririm. Kullara vermem” şeklinde konuştu.

Editör: Oğuzhan EKE