Birbirinden özel yağlı boya tablolarının Boluluların beğenisine sunulduğu Necip Fazıl Kültür Merkezi’ndeki serginin açılışını Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve eşi Meral Özcan yaptı.

08 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Bolu Belediyesi’nde yağlı boya sergisi düzenlendi. Necip Fazıl Kültür Merkezi’nde açılan ve belediyenin açtığı kurslarında görevli öğretmen ve kursiyerlerin yaptığı birbirinden özel 21 yağlı boya tablosunun sergilendiği serginin açılışını Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve eşi Meral Özcan yaptı.

Meral Özcan: “Kadınların yönettiği bir dünya hayal ediyorum”

Burada günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Meral Özcan, kadın elinin değdiği her yerin, her şeyin güzelleştiğini söyleyerek, “Kadınlar her zaman üreten, emek veren insanlar. Kadınlar olmasa bu dünya çekilmezdi gerçekten. Kadınların yönettiği bir dünya hayal ediyorum. Benim dileğim bu. Hepimizin Kadınlar Günü kutlu olsun.” dedi.

Başkan Özcan: “Kadın istihdamına ağırlık veriyoruz”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da konuşmasında, belediyedeki kadın istihdamı artışına dikkat çekerek, “Bugünlerde Türkiye’nin her yerinde böyle etkinlikler düzenleniyor. Genelde herkes ‘kadınların emeğine saygılıyız, kadınlar olmasa biz olmazdık’ gibi süslü cümleler kullanılıyor. Ama birçoğu altını dolduramıyor. Biz ise verdiğimiz sözü yerine getiriyoruz. Kadın istihdamına ağırlık veriyoruz. Hedefimiz en az yüzde 50 rakamını yakalamak dedik. Göreve geldiğimizde Bolu Belediyesi’nde 180 civarında kadın emekçi kardeşimiz çalışırken, bu sayı bugün 360’ın üzerine çıktı. Yani biz bu anlamda kadın istihdamına ne kadar önem verdiğimizi gösteriyoruz. Ha ‘toplam çalışan sayımızda ne kadar artış var?’ derseniz yüzde 5 artış var ama işte biz demek ki bunun çoğunu kadın arkadaşlarımızdan yana kullanmışız.” diye konuştu.

Konuşmanın ardından Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve Meral Özcan serginin açılış kurdelesini kesti. Özcan çifti daha sonra sergiyi dolaşarak, hem sergiye katılan kadınların Kadınlar Günü’nü kutlayıp, karanfil armağan etti, hem de sergilenen tabloları inceledi

Editör: TE Bilisim