Bolu Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM), 17.Tübitak ortaokullar arası proje yarışması Ankara bölge finallerinde 1 birincilik ve 3 ikincilik dereceleri alarak ilimizi Türkiye finallerinde temsil etme hakkı kazandı. 

Haber: Aslı Akış

Bolu BİLSEM öncü olmaya devam ediyor. Bu yıl 17. gerçekleşen TÜBİTAK ortaokul öğrencileri arası proje yarışmasında Türkiye geneli 14 bin 883 proje arasından ilk 1440 projeye kalarak Bolu’yu Ankara bölge finallerinde 7 proje ile temsil etti.

Danışmanlığını Sosyal Bilgiler öğretmeni Seray Altunöz'ün yaptığı ve öğrencilerden Gülal Zeynep Öncü ile Ece Yüksel’in hazırladığı “Oyun Arkadaşım” isimli Değerler Eğitimi projesi Ankara Bölge Birincisi oldu.

Danışmanlığını Sosyal Bilgiler öğretmeni Seray Altunöz'ün yaptığı öğrencilerden Ömer Kanmaz'ın hazırladığı  “Şehrinin Antik Dönemi:1M2T (Modelleme-Tanıma-Tanıtma)” isimli Tarih projesi ile;

Danışmanlığını Felsefe öğretmeni Melek Kenliç Çiğdem'in yaptığı öğrencilerden Deniz Erten, Zeynep Rana HAYKIR ve Zehra Nisa Öztürk'ün hazırladığı “Neşet Ertaş'ın Türkülerindeki Felsefi Metaforlarla Düşünmek” isimli Değerler Eğitimi projesiyle;

Danışmanlığını Fen Bilimleri öğretmenimiz Mehmet Çeltek'in yaptığı öğrencilerimizden Burak Evren Cavaç'ın hazırladığı “Model Roketlerde Farklı Burun Konisi ve Kanatçıkların Uçuş Üzerindeki Etkisinin Belirlenmesi”isimli Fizik projesi ise Ankara Bölge ikincisi olmaya hak kazandılar.

Editör: Servet GÖKÇEK