Bolu’da, cumhurbaşkanlığı seçim çalışması yapan Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Neslihan Çevik, “Bu seçim propagandası sadece Türkiye’de yapılmamış. Ürdün, Lübnan, Suudi Arabistan, Suriye’de de yapılmış” dedi.

HABER: ASLI AKIŞ

Bolu’da, cumhurbaşkanlığı seçim çalışması yapan Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Doç. Dr. Neslihan Çevik, Köroğlu TV’de yayımlanan Seçim 2023 ortak yayının konuğu oldu. Programının ilk gününde Mengen ve Gökçesu’da vatandaşlarla bir araya gelen Çevik, önemli açıklamalarda bulundu.

Çevik, yurtdışında yaşayan ancak Türk vatandaşlığı alan kişilerin para karşılığında oy kullandığını belirterek, “Arapçayı iyi bilen bir ekiple bunlar neler yapıyorlar diye araştırdık. Şunu farkettik ki, bu seçim propagandası sadece Türkiye’de yapılmamış. Ürdün, Lübnan, Suudi Arabistan, Suriye’de de yapılmış. Ne kadar Arap ülkesi varsa bizim verdiğimi vergilerle İletişim Başkanlığı oralarda propaganda yapmış.

“NEDEN O BENİM HAYATIMI BELİRLİYOR?”

Erdoğan’ı seçtireceğiz diye propaganda yaptırmışlar. Rakamı bilmiyoruz çünkü açıklamıyorlar. Türk vatandaşlığı almış Suriyeli birisi AFAD’ı arıyor ve “8 kişiyiz. Paramız yok nasıl geleceğiz” diyor. Karşılığında “siz başvurun onlar halledecek” şeklide cevap veriliyor. Ardından “karşılığında bize maddi yardımda bulunulacak mı?” diye soruyor ve “evet” deniliyor. Bu adam belki Türkiye’ye hiç gelmedi. Belki kısa bir süre geldi gitti ama Türkçe konuşmuyor. Neden o benim hayatımı belirliyor?” dedi.