Bolu İl Müftülüğü ve TDV Bolu Şubesi depremin meydana geldiği 6 Şubat 2023 tarihinden itibaren deprem bölgesinde faaliyetlerine devam ediyor.

Haber : Mehmet Şah Elkatmış

Geçtiğimiz ay Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesine hareket eden 5 erkek 3 bayandan oluşan gönüllü ekip vaaz ve irşad faaliyetleri kapsamında bölgede hizmete devam ediyor.

Kadın Kur’an Kursu Öğreticileri kadınların mukabele programını, akabinde vaaz irşat programı icra ederken Din Görevlileri tarafından da teravih namazlarından önce vaaz irşat programları düzenleyip ardından teravih namazı kıldırıyorlar. Depremzede çocuklar ve hanımlara yönelik mescitlerde çeşitli programlar yapılıyor.

Afşinde çadır ve prefabrik kentleri dolaşarak depremzede vatandaşların hal ve hatırlarını sorarak sohbet eden görevliler, manevi destek hizmetinde bulunarak İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu'nun selamını ve geçmiş olsun dileklerini hemşehrilerine ilettiler.

Bu zorlu günlerde dünyaya gözlerini açan Alya bebeğin kulağına görevliler tarafından ezan okunarak ismi verilerek Alya bebeğe hayırlı ömürler dilediler ve aileye hediyelerini takdim edildi.

Deprem bölgesinde vatandaşlar, Bolu’dan gelerek bizlere bu sıkıntılı günlerinde destek oldukları için teşekkür ederek memnuniyetlerini dile getirdiler.

Editör: Servet GÖKÇEK