(Haber: Oğuzhan EKE) – Bolu konulu şiir yarışmasında dereceye girenlere ödülleri, tören ile verildi.

fot galeri gif

Bolu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü organizasyonunda gerçekleştirilen, Cumhuriyet’in 100’üncü yılına özel “Bolu” konulu şiir yarışmasının kazananları belli oldu. Fay Yamaner sponsorluğunda gerçekleştirilen yarışmada; Karaman’dan İbrahim Şaşma birinci, Kocaeli’den Hakan İlhan ikinci, Malatya’dan Muhammed Şara üçüncü oldu. Mansiyon ödülünü ise Bolu’dan Elif Betül Esmer kazandı. Yarışmada birinciye 10 bin, ikinciye 5 bin, üçüncüye ise 2 bin 500 lira ödül verildi. Mansiyon ödülü ise kol saati oldu.

Yarışmanın ödül töreni Bolu Mehmet Yücetürk Sanat Merkezinde gerçekleştirildi. Törene kurum müdürleri, il protokolü ve davetliler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, “Cumhuriyet’in 100’üncü yılı anısına düzenlemiş olduğumuz ‘Bolu’ konulu şiir yarışmasının ödül törenini yapacağız. Aynı zamanda 100’üncü yıl anısına, ‘100 Bolu Fotoğrafı’ sergisi yapacağız. Bence, yapılmış olan en güzel etkinliklerden ikisini yapacağız. Şiir yarışmasını düzenlerken, Türkiye çapınca bir şiir yarışması yapalım. Bolu ismi Türkiye’nin 81 ilinde anılsın. Bolu’ya gelme fırsatı olmayan, Bolu’yu tanıma fırsatı olmayanlar da Bolu’yu en azından materyaller üzerinden okusunlar diye düşündük. Çünkü edebiyatçıların ve şairlerin Bolu’ya bakışı daha farklı. Onu yaşatalım dedik” ifadelerini kullandı.

Doğanay, yarışmaya 150 şiir katıldığını ve yakın zamanda bir şiir kitabı hazırlanacağının da mesajını verdi.

Yarışmada 1’nci olan İbrahim Şaşma ve mansiyon ödülünü alan Elif Betül Esmer, ödül törenine katılarak, ödüllerini aldı. 2’nci ve 3’üncü olan isimlerin ödülleri ise kendilerine gönderilecek.

Ödül töreninin ardından BOSFAD tarafından hazırlanan 100 Bolu Fotoğrafı sergisi açıldı.

Editör: Oğuzhan EKE