Yüzde 75 aşılanma oranıyla “Düşük Riskli İller" arasına katıldı. Bolu’daki olumlu gelişmeyle ilgili paylaşım yapan Bakan Koca; “Vaka sayılarındaki artışı kontrol etmek için yüksek aşılanma oranını elde etmek ve tedbirlere uymak zorundayız” dedi.

HABER: ASLI AKIŞ

Türkiye'de koronavirüse karşı aşılama çalışmaları devam ediyor. Bir yandan da aşı randevularına gitmeyen vatandaşlara yönelik çağrılar yineleniyor. Aşılamada, Mavi Kategoriye giren iller e Bolu’da eklendi. Bolu, yüzde 75 aşılama oranını ulaşarak, salgınla mücadelede çok önemli bir aşama kaydetti, mavi (düşük riskli) kategoriye geçti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bolu’nun  Covid-19 aşılamasında yüzde 75'e geçerek risk haritasında mavi kategoriye ulaştığını duyurdu.

Bolu Sağlık İl Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Muhammed Emin Demirkol’da aşılamada yeni hedefin %100 olduğunu belirterek; “Elhamdülillah. Bolu olarak aşılamada %75 ile mavi olduk. Aşı olarak hassasiyetle mücadelemize destek veren tüm Bolu'lu vatandaşlarımıza ve fedakarca çalışarak bu başarıya büyük katkı veren sağlık çalışanlarımıza çok teşekkürler. Yeni hedefimiz %100.Bekliyoruz” paylaşımında bulundu.

Editör: TE Bilisim