Bolu’da LGS sınavı puanıyla tercih yapılan liselerin 2022 yılı taban puanları. LGS sınavı sonuçları 26 Haziran’da açıklanacak.

Haber: Oğuzhan Eke

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki sınavın sona ermesinin ardından, öğrenciler tercih yapacakları liseleri araştırmaya başladı. Peki, Bolu’daki liseler 2022 yılında kaç puan ile öğrenci aldı? Bolu Lise Taban Puanları 2022 da öğrenciler için listelendi. 2022 yılı Bolu liselerinin taban puanları şu şekilde:

 YEREL YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

Öğrenciler, yerel yerleştirme sistemiyle de lise tercihi yapabilecek. Yerel yerleştirmede okulların türü, kontenjanı ile milli eğitim müdürlüklerinin oluşturduğu ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara, öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanının üstünlüğü ve okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı kriterlerine göre yapılacak. Değerlendirmede eşitlik olması halinde öğrencinin 8’inci, 7’nci ve 6'ncı sınıflardaki yılsonu başarı puanına bakılacak. Bolu’daki yerel yerleştirme kapsamındaki liseler şöyle:

SINAV SONUÇLARI 26 HAZİRAN'DA İLAN EDİLECEK

Merkezi sınav sonuçları 26 Haziran'da "https://www.meb.gov.tr" internet adresinde ilan edilecek. Öğrencilere sınav sonuç belgesi posta yoluyla gönderilmeyecek.

Editör: Oğuzhan EKE