İçişleri Bakanlığı’nın koronavirüs tedbirleri kapsamında yayınladığı genelge doğrultusunda Bolu Pazarı’nda, sebze ve meyveler, müşterilerin eline değmeden pazar esnafı tarafından poşetleniyor. Pazarda ayrıca, her tezgah arasında en az 3 metre mesafe bırakılıyor.

 Haber: Ömer Çetinaslan

Koronavirüs salgınına yönelik önlemler doğrultusunda, Pazartesi günleri kurulan Bolu Pazarı’nda, pazar esnafı, maske ve eldiven kullanarak müşterilerin istediği meyve ve sebzeleri poşetliyor. Pazar esnafı ise tedbirler doğrultusunda, her tezgah arasında en az 3 metre mesafe bırakarak sosyal mesafeyi sağlamaya çalışıyor.

Koronavirüs (Covid-19) salgını önlemlerine yönelik İçişleri Bakanlığı’nın 81 il valiliğine gönderdiği genelge kapsamında, semt pazarlarında tedbirler artırıldı. Pazara gelen vatandaşlar, meyve ve sebzelere temas etmeden maske ve eldiven kullanan pazar esnafından isteyerek alışveriş yapıyor.

Genelge kapsamında, vatandaşların sebze, meyve, tahıl, bakliyat, temizlik malzemesi gibi temel gıda/temizlik maddelerinin karşılandığı pazarlarda giyim, oyuncak gibi zaruri olmayan ihtiyaç maddelerinin satışına izin verilmiyor.

“KURALLARA HARFİYEN UYMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Bolu Manavlar ve Pazarcılar Odası Başkan Yardımcısı Mustafa Tuna Maltaş, Bolu Pazarı’nda esnafların koronavirüs önlemlerine dikkat ettiğini ifade ederek, “İçişleri Bakanlığımızın yayınladığı genelgeye göre pazarda, 3 metre kuralına harfiyen uymaya çalışıyoruz. Pazarcı esnafı sağ olsun, kendi yerlerinden kısarak 3 metre kuralına uyuyorlar. Vatandaşımız da, esnafımız da bilgili, hiçbir esnafımız kesinlikle eldivensiz satış yapmıyor. Müşterilerimiz de bilinçli olduğu için dokunmadan, bizden istiyor. Biz de en iyisini vermeye çalışıyoruz” diye konuştu.

 “MÜŞTERİLERE MEYVE SEBZE SEÇTİRMİYORUZ”

Pazar esnafı Suat Çetinyılmaz ise önlemler kapsamında, müşterilerin sebze ve meyvelere dokunmasına izin vermediklerini söyleyerek, “Hijyen kurallarına dikkat etmeye çalışıyoruz. Müşterilere ürünü seçtirmeden kendimiz vermeye çalışıyoruz. Dezenfekte amaçlı, gelen müşterilerin ellerine limon sıkıyoruz. Tezgah başlarından 3 metre aralıklar bıraktık. Sosyal mesafeyi korumaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim