Bolu Valisi Aydın Baruş eşi Nagihan Baruş, Kurban Bayramı dolayısıyla İzzet Baysal Vakıf Huzurevi ve İzzet Baysal Çakmaklar Huzurevi’ne giderek huzurevi sakinlerinin bayramını kutladı.

Haber: Ömer Çetinaslan

Vali Baruş’un Kurban Bayramı dolayısıyla gerçekleştirdiği huzurevi ziyaretine; AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Nadir Çelik, İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Bekir Koçyiğit katıldı.

İlk olarak İzzet Baysal Vakıf Huzurevi’ne giden Bolu Valisi Aydın Baruş ile beraberindekiler Huzurevi sakinleri ile tek tek bayramlaştılar. Huzurevi sakinleriyle yakından ilgilenen ve bayramlarını kutlayan Vali Aydın Baruş onlar ile uzun uzun sohbet ederek bir istek ve dileklerinin olup olmadıklarını sordu.

Daha sonra İzzet Baysal Çakmaklar Huzurevi’ni ziyaret eden Bolu Valisi Aydın Baruş ve beraberindekiler Huzurevi sakinleri ile yapılan sohbetlerde hiçbir zaman burada yalnız olmadıklarına vurgu yaptılar ve Kurban Bayramlarını kutladılar.

Ziyaretlerde ayrıca Sevgi Evi çocukları da yer alırken, protokol üyeleri onlarla da yakından ilgilendi.

Ziyaretler sonrasında AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın ve Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz açıklamalarda bulundu.

“BAYRAM İYİLİĞE GÜZELLİĞE VESİLE OLSUN”

Yalnızca bayramlarda değil, tüm zamanlarda birlik beraberlik olmasının önemini vurgulayan Aydın; “Bir Kurban bayramı arifesinde yaşlılarımızla beraberiz. Bayramlar bizim kültürümüzde var. Komşusu açken tok yatmayan bir kültürün evlatları olarak, bu geleneğin devam ettiriliyor olmasının güzel örneklerinden birini yaşıyoruz hep beraber. Bayramlaşmak; özellikle Kurban Bayramında paylaşmak anlamına da geliyor. Allah’a daha da yakınlaşmak adına kestiğimiz kurbanları, dostlarımızla, komşularımızla paylaşmak, bayramlaşmanın ana kültürlerinden biridir. Bu birlik ve beraberlik duygularını bütün zamanlara yayabilirsek, bunu her zaman sağlayabilirsek, eminim dünya daha yaşanılır bir hale gelir. Bütün ümidimiz ve çabamız bunun üzerinedir.

“ONLARA DAHA SIKI SARILIN”

Biz bugün hem yaşlılarımızla hem de anne-baba ve çocuklarımızla bir bayram sevinci yaşıyoruz. İnşallah öncelikle evlerimizde annelerimizin, babalarımızın ellerini öperek, geçirelim. Eğer anne ve babanız yaşıyorsa, onlara daha bir sıkı sarılın, onların varlığını yüreğinizde hissedin çünkü yoklukları çok acı oluyor. Rabbim evvel evlerinizde ki huzuru, bereketi artırsın. Bu bayram iyiliğe, güzelliğe vesile olsun, tüm Bolulu hemşerilerimin bayramlarını kutluyorum” ifadelerini kullandı.

“KURBAN, FAKİR FUKARANIN BAYRAMI”

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, geçmişte yaşadığı sıkıntılardan dolayı fakir fukara halkın halinden anlayabildiğini söyledi. Zengin-fakir dengesinin olmadığını vurgulayan Yılmaz, “İslam âleminin bayramlarından biri Kurban Bayramı. Tamamen fakir, fukarayı düşünen ve kaynaşmamızı sağlayan bir bayram. Şuan insanlık âleminin birçoğu bolluk içindeyken, ciddi anlamda bir nüfus da açlıkla burun buruna yaşıyor. Allah’ın koyduğu kurallar çerçevesinde, İslam’ın güzelliği, her insanı düşünmeye yönelik bir yapı olması. Zengin insanlar, sofralarındaki artıkları, fazlalıkları bir yerde bulundursa dünyada aç insan kalmaz ama insanoğlu bu dengeyi kuramadığı için, bir taraf zenginlik içinde yaşarken diğer taraf sefalet içinde yüzüyor. Belki de yaşımız itibariyle, en zor dönemlerden geçerek bu noktaya geldik. Benim ilk defa doyasıya et yemem, Hıdırşeyhler köyünde abim imamlık yaparken, verilen kurban paylarını yiyerek oldu. Daha öncesinde böyle et yememiştim. Biz hayatın her devresini en içten şekilde yaşayarak geldiğimiz için, bu sıkıntıları en iyi anlayabilenlerden biriyim” dedi.

“BURADA MUHTEŞEM BİR HUZUR ORTAMI VAR”

Huzurevinde kalmak yerine yalnız yaşamayı tercih eden yaşlı insanların da ikna edilip, getirilmesini vurgulayan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz; “Allah’a şükür ülkemiz şuanda öyle bir noktaya geldi ki, hemen hemen kurban payı dağıtılacak insan sayısı azaldı. Artık kurumlar işin içine girdi. Bolu’da aç ve açıkta bir insan varsa, bunun sorumlusu biz, Bolu Belediyesidir. Durum böyle olduğu için sahiplenme duygusu da arttı.

Huzurevindeyiz. Huzurevine gelmeyip, yalnız yaşayan çok gariban var. Yalnız yaşayanları da buraya getirmek için bir metot bulmaya çalışıyoruz. Burada, Huzurevinde müthiş bir huzur var. Burada yaşayanları götürüp onları ikna etmelerini istiyoruz çünkü son döneminde orada sefaleti yaşayacağına burada huzuru yaşasın istiyoruz” şeklinde konuştu.

“BOLU’DAKİ TÜM PAY, KELLE VE DERİLERE TALİBİZ”

Bu yıl Bolu Belediyesi’nin kurban pay, deri ve büyük baş kellelerini toplama çalışmalarının olduğunun söyleyen Alaaddin Yılmaz, basın sayesinde tüm vatandaşlara duyurmak istediklerini belirtti. Yılmaz, “Biz Bolu Belediyesi olarak, Kurban Bayram’ında, Bolu’daki tüm pay, deri ve büyük baş kellelerine talibiz. Çünkü her gün 1500-2000 kişiye yemek veriyoruz. Aç ve açıkta kalan kim varsa, onların daha sağlıklı beslenmesi için çabalıyoruz. Bolu Belediyesi olarak toplamaya yönelik çalışmalarımız var, sizlerin de sayesinde de vatandaşımıza duyurmak istiyoruz” açıklamasında bulundu.

Kurban payı ve deri toplayan Hayır Kurumları’nın güvenilir olmadığını söyleyen Aladdin Yılmaz, iyi niyetli insanların yaptığı yardımlar boşa gitmesin diye çabaladıklarını söyledi. Yılmaz, “Bu zamana kadar bu işi, nereye gittiği meçhul, altı ibadet gibi görünen, ortası ticaret, üstü de ihanet olan kurumlar yapıyordu. Hepimiz gibi iyi niyetli Müslümanlar da bu yapılara destek veriyorduk çünkü baktığımız zaman tamamen İslami bir yapı gibi görünüyordu. Artık 15 Temmuz’dan sonra bizim gözümüz farklı görmeye, aklımız farklı çalışmaya başladı. Payların ve derilerin toplanması gibi fitre ve zekât işlerini de resmi kurumlar sahiplensin. Çünkü paranın nereye gittiğinin ölçülebileceği yerler, resmi kurumlar. Devlet bunun cezasını verir ancak iyi niyetli insanların çabaları boşa gitmesin istiyoruz. İslam âleminin ve insanlık âleminin Kurban Bayramını kutluyorum” değerlendirmesini yaptı.

Editör: TE Bilisim