Bolu İl Sağlık Müdürlüğü “Sağlıklı Yaş Alma (YAŞAM) Merkezleri” ile hastaneye ulaşamayacak ya da yatağa bağımlı 80 yaş üstü bireylere evinde veya bulunduğu yerde hizmet veriyor. Bu amaç ile Bolu İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı “YAŞAM” merkezleri 1000. vatandaşa ulaştı ve teşekkür belgesi verildi.

Bolu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından konuya dair sosyal medyada paylaşım yapıldı;

“Bolu İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı YAŞAM merkezlerimiz 1000. vatandaşımızın evine giderek sağlık hizmeti verdi. Bolu YAŞAM’da 1000. yaşlımız olan Sayın Sabri Kıvrak’ı ve kıymetli eşini İl Sağlık Müdürümüz Doç. Dr. Muhammed Emin Demirkol ve Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi YAŞAM ekibi evinde ziyaret ederek kendilerine teşekkür belgesini takdim etti.”

YAŞAM İLE ERİŞİMLERİ KOLAYLAŞIYOR

“YAŞAM” ile;

-80 yaş üstü bireylerin sağlık hizmetlerine erişiminin kolaylaştırılması,

-Evinde ve yerinde tıbbi bakım ihtiyaçlarının belirlenmesi ile desteklenmesi,

-Tıbbi izleminin yapılması, gerektiğinde uzaktan sağlık hizmeti ile muayene ve danışmanlık hizmetinin verilmesi,

-Sağlık tesisine gelmesi durumunda bireye işlemleri sırasında refakat edilmesi,

-Kendi imkanları ile sağlık tesisine ulaşamayacak durumda olan 80 yaş ve üstünde bireyin sağlık tesisine naklinin koordine edilmesi amaçlanıyor.

Ayrıca YAŞAM ekiplerinde bir uzman hekim veya hekim görev yapıyor. Hekimlere, hemşire, yaşlı sağlık bakım personeli ve tıbbi sekreter yardımcı oluyor.. İhtiyaca göre ekipte diyetisyen ve psikolog öncelikli olmak üzere, fizyoterapist, sosyal çalışmacı da görev yapabiliyor.

Editör: Ebru Buket EKE