(HABER: ASLI AKIŞ) - Türkiye'nin en köklü sivil toplum kuruluşlarından Yeşilay, “Yeşilay Varsa, Bağımlılıklardan Uzak, İyi Ve Sağlıklı Bir Hayat Var” sloganıyla Bolu’da da pek çok etkinlik düzenleyerek farkındalık oluşturacak.

Alkol, tütün, madde, kumar ve teknoloji bağımlılıkları ile mücadele eden ve toplumun zararlı alışkanlıklardan korunması için çalışan Yeşilay, Türkiye'de ve dünya genelinde önemli bir rol üstleniyor.

1-7 Mart tarihleri arasında Türkiye genelinde olduğu üzere Bolu’da da, Yeşilay Bolu Şubesi ve YEDAM Yeşilay Haftasını belirlenen programlar kapsamında kutlayacak.

Yeşilay’ın 104. kuruluş yıldönümünün de kutlanacağı hafta dolayısıyla Bolu kamuoyunun bağımlılıklara karşı farkındalığını artırmak amacıyla spordan sanata kadar çeşitli etkinlikler yapılacak. Kurum ziyaretleri, saha aktiviteleri, stant faaliyetleri hafta boyunca devam edecek.

“Yeşilay Varsa Hayat Var” mottosuyla ilk olarak 01 Mart Cuma günü bir alışveriş merkezinde saat 18:00-20:00 arasında yüz boyama ve eğlenceli aktiviteler gerçekleştirilecek.

YEDAM ATÖLYE SERGİSİ SİZLERİ BEKLİYOR

02 Mart Cumartesi Bolu Valiliği önünde 12:00 -17:00 saatleri arasında YEDAM atölye sergisinde bağımlılıklarla mücadele eden danışanların tasarladıkları eserler gün boyu ziyaret edilebilecek.

SAĞLIKLI YAŞAM YÜRÜYÜŞÜNE TÜM BOLU DAVETLİ

03 Mart Pazar günü saat 11:00’de “Sağlıklı yaşam yürüyüşü” ilkesiyle Kuvayı Milliye Bulvarı Lezzet-İ Bereket önünden başlayarak 3 kilometrelik yürüyüş gerçekleştirilecek. Yürüyüş Anıt Park’ta son bulacak. 

Yeşilay Bolu Şube Başkanı Dr. Bayram Erden; “Bu yıl da “Yeşilaycı olmak için, bağımlılıklardan uzak durmak için, sağlıklı yaşamak için bir nedenim var” diyerek kutlayacağımız haftada, bağımlılıkla ve zararlı alışkanlıklarla mücadele için toplumu harekete geçirmeyi amaçlıyoruz. Sorumluluğumuz büyük, omuzlarımızdaki yük ağır. Geleceğimizi bağımlılıklardan korumak için her yerde zararlı alışkanlıklarla mücadelemize devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Editör: Ebru Buket EKE