Kurulduğu 1920 yılından günümüze insanları esir eden; alkol, sigara, kumar, uyuşturucu madde ve teknoloji bağımlılığı ile mücadelesini sürdüren Yeşilay Cemiyeti'nin Bolu Şubesi, Olağanüstü Genel Kurulunu gerçekleştirdi. Yeşilay'ın Bolu Şube Başkanlığına Bayram Erden seçildi.

HABER: ASLI AKIŞ – BURHAN YEŞİLTAŞ- SELDA SELİN ÖZBAY

Genel kurula; Milliyetçi Hareket Partisi Bolu Milletvekili İsmail Akgül, Yeşilay Bölge Koordinatörü Fatih Kıcır,  Ülkü Ocakları İl Başkanı Cihan Özkalem, MHP Merkez İlçe Başkanı Hakan Aydın, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) öğretim üyesi Prof. Dr. Dündar Yener, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Sınıf Öğretmenliği Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Cerit, Türk Eğitim Sen Bolu Şube Başkanı Mehmet Tuncay, TÜRKAV Bolu Şube Başkanı Ulaş Aydoğan, Bolu Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) personeli ile Yeşilay Bolu Şubesi üyeleri katılım sağladı.

Bolu Yeşilay Şubesi tarafından yapılan olağanüstü genel kurul ile yeni yönetim belirledi. Yoklamanın alınması ile başlayan genel kurul, saygı duruşunda bulunulması ve istiklal Marşı'nın okunması ile devam etti.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Sınıf Öğretmenliği Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Cerit’in divan başkanlığında yapılan genel kurulda şube faaliyetlerinin okunması, şube denetim kurulu raporunun okunması, başkan/yönetim kurulu/denetim kurulu/genel merkez delegesi için asil ve yedek üyelerin tekliflerinin alınması ve listelerin oylanması gerçekleştirildi.

Genel kurulda Yeşilay üyelerine hitaben konuşma yapan Milliyetçi Hareket Partisi Bolu Milletvekili İsmail Akgül; “Yaklaşık iki yıldır sürdürmüş olduğumuz beraber omuz omuza çalıştığımız tüm arkadaşlarımıza sahada vermiş oldukları emeklerden dolayı teşekkür ediyoruz. Büyük bir aile olan YEŞİLAY Genel Merkezimizin Bolu Şubesi, Bolu'daki resmi ve sivil toplum kuruluşlarımızla beraber iki yıldır sahada. YEDAM merkezimizde hem gençlerimize hem de Bolulu vatandaşlarımıza ücretsiz olarak gönüllü bir şekilde hizmet etmeye, bağımlılık alanında faydalı olmaya gayret gösteriyor. Hem çocuklarımızın hem yetişkinlerimizin de bilgilendirilmesinde Yeşilay ve YEDAM personelimiz çalışmalarını yürütüyor” şeklinde konuştu.

“HİZMET VERMENİN ONURU VE GURURU İÇİNDE OLDUK”

Akgül, milletvekili olarak YEŞİLAY ve YEDAM’a desteklerini sürdüreceğini belirterek; “İki yılda birçok insanımızın hem kalbine hem beynine dokunduk. Yeşilay çok önemli bir yere de sahip. Biz de bu alanda hizmet vermenin onuru ve gururu içinde olduk. Milletvekili olarak vatanımıza, milletimize, Türkiye Büyük Millet Meclisinde hizmet edeceğiz. Hem Yeşilay'ın hem de Türkiye genelinde bağımlılıkla mücadelenin önemini, hassasiyetini mecliste sizlerin sesi olmak adına duyuracağız. Her daim söylediğim gibi bu kurumun yanında Boluluların emrinde olacağım” ifadelerini kullandı.

“YENİ SEÇİLEN BAŞKAN VE YÖNETİMİNE BAŞARILAR DİLİYORUM”

Yeni seçilen YEŞİLAY Bolu Şubesi yönetimine de başarılar dileyen Akgül; “Bugüne kadar Yeşilay’a gönül eren desteklerini esirgemeyen Prof. Dr. Dündar Yener, Prof. Dr. Kaya Yıldız ve Prof. Dr. Yusuf Cerit hocalarıma, üniversitedeki genç kardeşlerimize, yine eğitim camiasında bulunan değerli öğretmen arkadaşlarımıza bizlere destek verdiklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Kongremizin yeni seçilen başkan ve yönetimine de şimdiden başarılar diliyoruz.” dedi.

“MAKAM SEVGİMİZDEN ZİYADE HİZMET SEVGİMİZ VAR”          

Yeşilay Bölge Koordinatörü Fatih Kıcır,  Yeşilay’ın öneminden bahsederek; “Bu bir bayrak yarışı Yeşilay'da makam sevgimizden ziyade hizmet sevgimiz var. Bu milletin gençlerinin, geleceğinin esir düşmemesi gayesi var. Gelişen ve tehditlerin farklı yönlerine doğru hizmet çabamız var. Bugün teknoloji bağımlılığını da içine alma sebebimiz bu. Daha önce içki kötülüklerin anasıydı. Bugün diyoruz ki iyi kullanımının haricinde teknoloji gerçekten kötülüklerin anası olmaya başladı. O yüzden biz bu cemiyetin ölene kadar temsilcileri hizmetkarı olacağız. Burada hizmet etmekten gerçekten gurur ve onur duyuyoruz.” diye konuştu.

Kıcır,  yeni yönetime hayırlı olsun temennilerini ileterek; “Yeşilay bünyesinde şube başkanımızın vekil olması gerçekten bizi mutlu kılıyor ve onurlandırıyor. Bu hizmeti Bolu’da Ankara'da belki Türkiye'nin daha geniş yerlerine götürmede bizim temsilcimiz olacaktır İsmail vekilim. Bu vesileyle hem personellerimize, hem geçmiş dönemde hizmet eden, görev alan çok çok kıymetli Yeşilay mensuplarımıza, yeni dönemde görev alacak olan arkadaşlarımıza şimdiden başarılar diliyorum. Rabbim yar ve yardımcıları olsun. Bir kardeş olarak acizane her zaman yanınızda olduğumuzu da ifade etmek istiyorum. Ne yapmamız gerekiyorsa biz aynı İsmail vekilimizin, başkanımızın söylediği gibi emirlerinize hazırız. Elimizden geldiğince, gücümüz yettiğince size destek vermeye devam edeceğiz. İnşallah yapmış olduğumuz bu olağanüstü genel kurulun öncelikli olarak Bolu'muza, ülkemize ve dünyamıza hayırlar getirmesini yüce Allah'tan niyaz ediyorum Hepinizi saygı, sevgi ve muhabbetle selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

Tek listeyle gidilen olağanüstü genele kurulda, Bolu teşkilatlanmasını sağlayarak bağımlılık ile mücadelesini etkin şekilde bugüne kadar sürdüren ve Milletvekili olması nedeniyle başkanlığı bırakan İsmail Akgül’den boşalan Bolu Başkanlığına Bayram Erden seçildi.

Bayram Erden de  yeni yönetim ile birlikte bağımlılık ile mücadelenin aralıksız süreceğini belirterek, tüm Bolu’yu Yeşilay faaliyetlerini sahiplenmeye davet etti.

Genel kurulun sonunda görevi devreden Bolu Milletvekili İsmail Akgül’e plaket takdim edildi.

İşte Bayram Erdem Başkanlığı’nda tek listeyle seçilen yeni yönetim kurulu:

YÖNETİM KURULU ÜYELERİ

1-Dr. Bayram Erden

2-İbrahim Doğankaya

3-Mehmet Akif Uludağ

4-Aslı Akış

5-Erhan Demirtaş

DENETLEME KURULU

1-İlhan Durak

2-Prof. Dr. Kaya Yıldız

3-Prof. Dr. Yusuf Cerit

yesilay3yesilay1yesilay2yesilay

Editör: Servet GÖKÇEK