(Haber: Oğuzhan Eke)- Bolu’da, “Polisim yanımda, okulum güvende” projesi kapsamında 73 okula 108 emniyet personeli görevlendirildi.

Bolu İl Emniyet Müdürlüğü yeni projesi, “Polisim yanımda, okulum güvende” projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında okul müdürleri, kendi okullarına görevlendirilen yetkili emniyet personeli ile direkt iletişime geçecek. Olumsuz durumlar ve genel sorunlar hakkında emniyet personeli bilgilendirilecek.

Suçları gerçekleşmeden önce engellemeyi hedefleyen projenin tanıtımı Bolu Bilim ve Sanat Merkezin konferans salonunda yapıldı. Programa Bolu Vali Yardımcısı Fatih Damatlar, Bolu İl Emniyet Müdürü Bolu İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Mehmet Avcı, AFAD İl Müdürü Cengiz Çavuş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, İl emniyet müdür yardımcıları, şube müdürleri, okul müdürleri ve idareciler katıldı. 

“108 PERSONELİMİZİ 73 OKULDA GÖREVLENDİRDİK”

İl Emniyet Müdürü Dağdeviren, yeni projeyi tanıtarak, “73 tane okulumuz var. Bu okullarımızın güvenliğini 12 ekiple, genellikle okul açılış ve dağılış saatlerinde paylaştırdık. Oralarda öğrencilerimizin, velilerimizin, öğretmenlerimizin kendilerini güvende hissedebileceği caydırıcı ve görünürlük sağlayarak paylaştırdık. Orada gelip görev alacaklar. Bunun dışında da okul müdürlerimizin, okul aile birliği tarafından, öğrenciler tarafından eğitimci öğretmenlerimiz tarafından, okulda görevli rehberlik hocaları tarafından kendilerine iletilen, polisi bir şekilde ilgilendirdiğini düşündüğü konuları, birebir amir pozisyonundaki sorumluluk sahibi arkadaşlarımızla, saat fark etmeden, her an telefonu arayıp görüş alışverişinde bulunabileceği, onlarla görüşebileceği bir sistem getirmeye çalıştık. Burada da 108 personelimizi 73 okulda görevlendirdik” dedi.

“ÇOCUĞUMUZ GÜVEN İÇİNDE OKULA GİDİP GELECEK”

Vali Yardımcısı Damatlar, projeye destek verenlere teşekkür ederek,  “Polisim yanımda, okulum güvende projesinin doğumuna, bugün burada bizzat şahitlik etmiş ve süreci takip etmiş birisi olarak aranızda bulunmaktayım. Yılda iki defa kent güvenliği toplantısı yapılıyor. İkinci toplantıyı Sayın Valimizin başkanlığında yaptık. Kentin daha güvenli olması için ne yapılabileceği konusunda görüş alışverişinde bulunduk. Sayın Emniyet Müdürümüzün de bir projesi varmış. Güzel bir proje hazırlandı. Sayın Valimiz de başkanlık etti. Güzel bir proje… Çoluk çocuğumuz güven içinde okula gidip gelecek. Güvenli gençlik, güvenli yarınlar. Bütün katkıda bulunanlara teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların akabinde, projeye dair sunum gerçekleştirildi. Okul müdürleri, okullarının güvenliği için alınmasını istedikleri önlemleri aktardı.

Editör: Oğuzhan EKE