(AA) – Bolu’da Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce, sosyal sorunların tespiti, çözümü, ailenin korunması, güçlendirilmesi ve sosyal refahın artırılmasına yönelik çalışmalara katkıda bulunmak amacıyla "Aile Çalıştayı" gerçekleştirildi.

Bolu'da düzenlenen çalıştayda konuşan moderatör Prof. Dr. Hamit Coşkun, Türkiye'de belirli aralıklarla çok sayıda paydaşın katılımıyla aile şuralarının yapıldığını söyledi.

İllerde de aile şuraları öncesinde çalıştaylar düzenlendiğini aktaran Coşkun, "Aile toplumun temeli; güçlü bir aile, güçlü bir ülke. Gelecek yüzyıl hedeflerine bağlı olarak bu çalışmalar yapılıyor. Çalıştayda, aile çok boyutlu olarak ele alınacak. Ümidimiz çalıştayın bundan sonraki çalışmalara ışık tutması." ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmasının ardından, akademisyenler ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımıyla "Aile, Eşitlik ve Adalet", "Aile, Sosyal Kalkınma ve Refah", "Aile, Hayat Boyu Gelişim ve Öğrenme", "Aile, İklim ve Çevre", "Aile, Teknoloji ve Dijitalleşme", "Aile Odaklı Sosyal Hizmetler" başlıklı oturumlar yapıldı.

Çalıştayda, Vali Yardımcısı Abdullah Abid Öztoprak, CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mehmet Avcı, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, kurum amirleri, akademisyenler ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri yer aldı.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ