Bolu İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı İsmail Ünalan, Eylül ayında piyasaya çıkacak yeni ballar için fiyat açıklamasında bulundu.

Haber: Nilay Çelik

Ünalan, üretici ve tüketicinin merakla beklediği bal fiyatlarını açıkladı. Bu sene verimin iyi olduğunu dile getiren Ünalan, sağlıklı yaşam için tüketilecek olan balların arıcılardan veya arıcı birliklerinden alınması gerektiğine dikkat çekti.

“ÜRETİCİLERİMİZİN DE ÜRETMESİ NOKTASINDA BİR RAKAM TESPİT ETTİK”

Bolu İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı İsmail Ünalan, piyasaya çıkacak yeni ballar ile ilgili tespitlerini ve fiyatlarını açıklayarak,  “Temmuz ayı sonuna gelmiş bulunmaktayız, Ağustos ayı içerisinde hasat yapacağız. Bu sene Bolu için verimimiz çok güzel. Eski yıllara oranla verimimiz iyi denilebilecek durumda. Tabii Ağustos ayında hasat yaptığımız için Eylül ayında piyasaya yeni mahsullerimiz çıkacak. Bunlarla ilgili girdi fiyatlarımız malumunuz olduğu üzere çok yükseldi. Yüzde yüzün üzerinde bir girdi maliyetimiz var. Girdi maliyetlerinin yüksekliğinin yanında bu seneki verimimizin iyi olması, bal rekoltesinin istenilen düzeyde olması nedeniyle vatandaşlarımızın alabileceği oranlarda açıklamak zorunda kaldık. Bizim normal şartlarda bal fiyatlarımız daha yukarda olması gerekiyor girdi fiyatlarına göre ancak üretimin fazla olması tüketiciyi de düşünme zorunluluğunu hissettiğimiz için tüketicinin lehinde kullanmak suretiyle 850 gramlık şişe balın fiyatını 300 TL, petekli balın bir kilogramlık fiyatını ise 350 TL olarak tespit ettik. Burada hem üretici hem tüketicinin ulaşması bakımından böyle bir karar vardık. İnşallah tüketicilerimize hayırlı olur. Üreticilerimizin de üretmesi noktasında bir rakam tespit ettiğimiz için görevimizi yapmış oluyoruz” şeklinde konuştu.

“ARICIYI HEM DESTEKLEMİŞ OLURSUNUZ HEM DE DOĞRU GIDA TÜKETMİŞ OLURSUNUZ”

Ünalan, bal alırken dikkat edilmesi gereken noktalara değinerek,  “Biz bu yörenin çocuğuyuz. Bolu’da üretiyoruz. Biz vatandaşlarımıza şunu söylemek istiyoruz. Özellikle bu sene yılımız iyi geçti, bal alırken arıcıdan alın. Tanıdığınız arıcılardan alın veya birliğimize gelin birliğimizden alın. Merdiven altı ne olduğu belli olmayan, kontrolsüz bir şekilde piyasaya sürülen bir sürü ballar var. Bu balları tüketirken dikkat etmeniz gerekiyor. Özellikle çocuğunuza, yaşlılarımıza yedireceğiniz için iyi ve kaliteli bal almanız için arıcıdan alın ki paranız boşa gitmesin. Arıcıyı hem desteklemiş olursunuz hem de doğru gıda tüketmiş olursunuz. Sağlığınız açısından bu çok önemlidir. Buna dikkat etmenizi istiyorum. Bolu ilindeki verimimizin bu sene iyi olması arıcılarımızın yüzünü güldürmekte.  İnşallah Ağustos ayında hasat edip Eylül ayında piyasaya çıkacak ballarımızın vatandaşlarımıza ulaşması noktasında fiyatları makul tutmak suretiyle inşallah vatandaşlarımıza ulaştırırız ve bu sene böyle geçirmiş oluruz. Hem arıcılarımıza hem tüketicilerimize hayırlı olsun diyorum” açıklamasında bulundu.

8-66-157-145-252-823-571-97