(HABER: ASLI AKIŞ)-  Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Ve Denetleme Şube Müdürlüğü Ekipleri, D-100 kara yolu İstanbul istikameti Üniversite Kavşağı'nda, trafik güvenliğinin sağlanması için acil durumlarda kullanılan emniyet şeridini ihlal edenlere yönelik uygulama gerçekleştirdi.

 D-100 karayolunun Üniversite Kavşağı’nda her sabah oluşan trafik yoğunluğu nedeniyle emniyet şeridini kullanarak uyanıklık yapan sürücülere ceza yağdı. Polis ekiplerinin denetiminde çok sayıda sürücü trafikten kaçtı ama cezadan kaçamadı.

Sabah saatlerinde trafik yoğunluğu nedeniyle emniyet şeridini kullanarak uyanıklık yapan ve polis ekiplerine takılan sürücülere emniyet şeridi ihlali nedeniyle 4 bin 64 lira cezai işlem uygulandı.

 “BENCE EMNİYET EKİPLERİNİN BURADA DURMASI ÇOK GÜZEL”

Polis ekiplerinin uygulamasını değerlendiren sürücü Emre Öztekin, “Bence emniyet ekiplerinin burada durması çok güzel. Trafiği kontrol altına alıyorlar. Emniyet ekiplerinin bu kavşakta bulunması çok güzel” şeklinde konuştu.  

“CEZASINI ÖDEYECEĞİZ”

Cezai işlem uygulanan sürücü de yanlış yaptığını ve cezasını ödeyeceğini belirterek, “Olması gereken bir şey, yanlış yaptık. Cezasını ödeyeceğiz. Yapılmaması gerekiyor. Trafiği görünce bir anlık dalgınlıkla girmiş bulundum” dedi.

“UYGULAMALARIN DEVAM ETMESİ GEREKİYOR”

Uygulamadan memnuniyetini dile getiren kadın sürücü; “Kontrollü bir şekilde uygulamaların devam etmesi gerekiyor. Özellikle trafikte aksamamaların olmaması için halkın kontrolün olduğunu da bilmesi önemli yoksa kurallar ihlal ediliyor” ifadelerini kullandı.

Editör: Oğuzhan EKE