Bolu İl Müftülüğü tarafından, Kadı Cami önünde “Filistin için Hayır Çarşısı” kuruldu. Hayır çarşısının açılışına Bolu Vali Yardımcısı Zikri Şahin, Bolu İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Fatih Öncü ile sivil toplum kuruluşu yöneticileri ve vatandaşlar katıldı. Kermeste satılan tüm ürünlerin gelirleri Gazze’deki ihtiyaç sahiplerine ve inşa çalışmalarına aktarılacak. Hayır çarşısında gözlemeden tatlılara, tarım ürünlerinden sıcak yemeğe kadar her şey satılıyor. Gazze için il müftülüğüne 2 buçuk milyon lira değerinde bağış yapıldığı aktarıldı.
“YETİMLERİNE, ANNE, BABALARINA DESTEK VERELİM”
Hayır çarşısı açılışında konuşan İl Müftüsü Demirtaş, “Onların o mazlumiyetlerine yardımcı olamadık. Zulmü ortadan kaldıramadık, bari oranın inşasına, ihyasına, bundan sonraki şehitlerin geriye bırakmış olduğu yetimlerine, anne, babalarına destek verelim” dedi.

“3 BUÇUK MİLYON CİVARINDA YARDIM TOPLANMIŞ”
Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de Gazze için çalışmalar yaptığını belirten Demirtaş, “Bolumuz ve Türk halkı başta olmak üzere, her zaman mazlumun yanında yer aldı. Milli Eğitim Müdürlüğümüzün, okullardaki kermeslerinde 3 buçuk milyon civarında yardım toplanmış. Çok teşekkür ediyorum. Bu okullarımızın, öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin hassasiyeti” ifadelerini kullandı.

“GAZZE’YE YÖNELİK ŞARTLI BAĞIŞLARA HAZIRIZ”
İl müftülüğü olarak bağışları toplayacaklarını belirten Demirtaş, “Bizler de bugün, gün boyu devam edecek olan, Kur’an Kursu hocalarımız, imamlarımız, Türkiye Diyanet Vakfı Bolu Şubemiz ve İl Müftülüğümüz olarak bir Gazze kermesi planladık. Bu senenin son programı. Ama Gazze’nin yardımları son olmayacak. Valiliğimizin de müzayede programları olacak. Her zaman Gazze’ye yönelik şartlı bağışlara hazırız. İnsanı bağış olabilir, zekat bağışı olabilir. Onu yazdığınız taktirde ilgili kişilere gitmektedir. Bu anlamda tam bir güven içerisinde olun değerli kardeşlerim” diye konuştu.






