(Özel Haber: Oğuzhan EKE / Servet Gökçek) - Bolu’da kent merkezinde kedi avlayan vaşak vatandaş tarafından görüntülendi. 1 haftadır mahallede olduğu belirtilen vaşağın yakalanması için Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından farklı noktalara kapanlar yerleştirildi. Mahalle sakinleri ise gündüz saatlerinde vaşağı arıyor.

Ormanlık alanlarda yaşayan ve nadir görülen vaşak Bolu kent merkezinde görüldü. Borazanlar Mahallesinde yaşayan vatandaşlar, vaşağın 1 haftadır bölgede olduğunu söyledi. Vaşağı son gören ise İsmail Balı oldu. Evinin balkonunda olduğu sırada vaşağın bir kediyi kovaladığını gören Balı, o anları cep telefonu kamerasıyla kaydetti.

“TELEFONLA GÖRÜNTÜLERİNİ ÇEKMEYE ÇALIŞTIM”

Vaşağın evinin önüne kadar geldiğini ifade eden Balı, “Akşam balkona hava almaya çıktığımda, bir kedi kovaladı.  Evin önüne kadar geldi. O sırada telefon yanımdaydı. Telefonla görüntülerini çekmeye çalıştım” dedi. Balı, vaşağın dikkatini çekmek için de “pisi pisi” şeklinde seslendi.

“6-7 NOKTAYA KAPAN BIRAKMIŞLAR”

Bolu Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünün vaşağı yakalamak için bölgeye kapan bıraktığını aktaran Balı, “6-7 noktaya kapan bırakmışlar. Mahallelilerden de şöyle bir istekleri var. Kesinlikle beslenmemesi noktasında… Şu anda Milli Parklar her gün geliyor veteriner eşliğinde. Burada bulmaya çalışıyor. Yakın zamanda inşallah bulunur. Bildiğim kadarıyla nesli tükenmekte olan bir hayvan. Doğal ortamına geri döner biz de bu hayvanları doğal ortamında görebiliriz” ifadelerini kullandı.

VATANDAŞLAR VAŞAĞI ARADI

Mahalle sakini Ahmet Mata, bölgede vaşağı aradı. Vaşağın, bir apartmanın arkasındaki eski ve kullanılmayan fırını yuva olarak kullandığını belirtti. Kedi avladığını ifade eden Mata, “Avını alıp burada yiyor. Buradan bir yere gitmiyor. Kaldığı yer burası. Geçen arkadaşlar fırının önüne ağaç koydular. Çıkmasın diye yetkililere haber verdik” diye konuştu.

1 haftadır bölgede olduğu belirtilen vaşak yakalandıktan sonra doğal yaşam alanına bırakılacak.

Editör: Oğuzhan EKE