(Özel Haber: Oğuzhan EKE  / Servet Gökçek) - Bolu’da kar yağışına hazırlıksız yakalanan sürücüler, araçlarına kar lastiği taktırmak için sanayiye akın etti. Bazı lastikçiler yoğunluk nedeniyle 3 gün sonrasına randevu verirken, bazıları sıra çok olduğu için vatandaşları geri çevirmek zorunda kaldı.

fot galeri gif

Bolu’da Kasım ayında bastıran anı kar yağışı nedeniyle, araçlarına kar lastiği taktırmayan sürücüler hazırlıksız yakalandı. Kent merkezinde etkili olan kar yağışı sonrasında bir an önce kar lastiklerini taktırmak isteyen vatandaşlar, saniyeye akın etti. Yaşanan yoğunluk nedeniyle Bolu Sanayi Sitesi içerisinde an an trafik durma noktasına geldi. Lastikçilerin önünde ise kuyruklar oluştu. Vatandaşlar araçlarının lastiklerinin değiştirilmesi için beklemek zorunda kaldı.

“DÜN 50 TANE DEĞİŞTİRDİK”

Araç lastiği ustası Emre Yaman, 3 gün sonrasına randevu verdiklerini belirterek, “Şu an çok yoğun. Yapacak bir şey yok, çok yoğun. Günde 30 – 40 – 50. Dün 50 tane değiştirdik. Şu an randevu veremiyoruz. 2 gün, 3 gün sonrasına… Yani 3 gün sonrasına randevu veriyoruz” dedi.

“14’ÜNCÜ SIRAYI ALDIK BUGÜN”

Sabah 10’da sanayiye gelen Recep Uysal, “14’üncü sırayı aldık bugün. Günün 14’üncüsü. Sabah 10’dan beri bekliyorum. Saat kaç şu an, saat 3 civarında bitti işimiz” ifadelerini kullandı.

“ÇOK ACİL OLANLARIN ÖNCELİKLE YAPMALARI LAZIM”

Lastik Ustası Harun Yıldırım ise gün içerisinde belli bir araç sayısı kadar değişim yaptıklarını ifade ederek, “17 yılın, ilk böyle erken yağan karı olmuş herhalde. Biz mümkün mertebe hizmet vermeye çalışıyoruz ama artık ne kadar yetişebilirsek. Biraz zaman alacak ama insanlarımızın acele etmesine gerek yok. Bence çok acil olanların öncelikle yapmaları lazım. Bir de ticarilerin özellikle, binek araçlara şehir içinde kolay kolay sıkıntı olmaz zaten. Benim günlük verebileceğim hizmet sayısı belli. Uzun saatler çalışma olayı da bende yok. Bir müddetten sonra risk almaya gerek yok iş yaparken. Çünkü bijon sıkmazsın falan sonuçta can taşıyoruz üzerinde. Abartmadan zamana yayarak yapmamız gerekiyor” diye konuştu.

“GÖNDERİYORUZ BAZILARINI”

Bahattin Koçyiğit,  değişim için gelenleri geri göndermek zorunda kaldıklarını ifade ederek, “Bizde de durum çok yoğun. Birkaç gündür. Bugün şimdiye kadar 30 olmuştur. Zaten yetişemiyoruz. Gönderiyoruz bazılarını. Dün de baya kalabalıktık. Biz randevulu çalışmıyoruz. Gelenleri kaydediyoruz, plakasını alıyoruz ona göre çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: Oğuzhan EKE