14 Mayıs'ta gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilleri seçimlerinde Bolu’da oy kullanacak seçmen sayısı açıklandı. YSK tarafından açıklanan ve kesin olmayan seçmen sayısında en fazla seçmenin Merkez’de, en az seçmenin ise Kıbrıscık’ta olduğu belirlendi.

Özel Haber: Aslı Akış

Geçtiğimiz hafta muhtarlıklarda seçmen listeleri askıya çıkarken, kesin olmayan seçmen sayısının Bolu merkez ve ilçelerde toplamda 236 bin 341 olduğu açıklandı.

İTİRAZLAR VE DÜZENLEME SONRASI SAYI DEĞİŞEBİLİR

Elbet bu sayı itirazlar, eklenecekler, deprem bölgesinden ilimize gelenler ve cezaevlerinde oy kullanacaklarla birlikte güncellenip 2 Nisan’dan sonra kesinleşecek.

Muhtarlıklarda itirazlar sonrası tekrar güncellenecek olan seçmen sayısı ile sandığa gidilecek.

Ancak, ilk etapta verilen rakamlara bakıldığında 31 Mart 2019’da yapılan yerel seçimlerden bu yana geçen 4 yıllık süre içinde Bolu’da seçmen sayısında 10 bin 394 kişilik yükselme olduğu ortaya çıktı.

EN FAZLA SEÇMEN MERKEZ'DE

İlçe bazında bakıldığında 4 yıllık süre içinde en fazla seçmen artışının Gerede’de olduğu ortaya çıkıyor. 31 Mart seçimlerinde 26 bin 513 olan Gerede’nin seçmen sayısı 14 Mayıs 2023 tarihi itibariyle 26 bin 513’e çıkarak 416’lık bir artış gösterdi.

14 Mayıs’ta yapılacak olan 28’inci Dönem Milletvekili Genel ve Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde Bolu’nun seçmen sayısı 236 bin 341 olarak belirlendi. 2019 seçimlerinden bu yana seçmen sayısı Bolu’da 10 bin 394 arttı.

Kesin olmayan seçmen sayısında en fazla seçmen Merkez ve Gerede’de olurken, en az seçmenin Seben ve Kıbrıscık olarak açıklandı.

SEÇMEN SAYISINDAKİ 4 YILLIK DEĞİŞİM:

TABLO

Editör: Servet GÖKÇEK