(Özel Haber: Oğuzhan EKE) - Bolu’da, av turizmi kapsamında 408 bin lira bedelle avlanacağı duyurulan 14 kızıl geyiğin av ihalesinin gerçekleşmedi ve söz konusu avın yapılmayacağı ifade edildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğünün yayımladığı  “2023-2024 Av Yılı Av Turizmi Uygulama Talimatı Ek Karar”ında, Bolu’nun çeşitli noktalarındaki 14 kızıl geyiğin avlanmasına izin verildiği öğrenildi.  Kızıl geyikler için toplam 408 bin lira av bedeli belirlendi.  Söz konusu av turizm duyurusuna Bolu’daki kurum, sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerden tepki geldi. Avın iptal edilmesi istendi. Avın iptali için dava da açıldı.

Kızıl geyik avına dair yeni elde edilen bilgilere göre, açılan dava, kızıl geyiklerin avlanması için bir ihale yapılmadığı gerekçesiyle kabul edilmedi. Tarım ve Orman Bakanlığının Bolu’daki kızıl geyiklerin avlanmasına dair ihale yapmama konusunda karar aldığı ifade edildi.

Bolu’da herhangi bir kızıl geyik avı faaliyetinin bulunmadığı, avcılık faaliyetinin gerçekleşmeden sonlandığı belirlendi. Yıl içirişinde kızıl geyik avının yapılmayacağı ve ileri dönem için de av faaliyetinin planlanmadığı aktarıldı.

Editör: Oğuzhan EKE