Bolu Belediyesine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında haklarında "icbar suretiyle irtikap", "irtikaba teşebbüs", "rüşvet" ve "nitelikli dolandırıcılık" gibi suçlamalarla dava açılan 19 sanıklı yargılamada kritik sürece girildi. İlk celsesi temmuz ayında görülen, eylül ayındaki ikinci celsesinde ise Tanju Özcan’ın rahatsızlanarak baygınlık geçirdiği davanın üçüncü duruşması, yarın saat 09.00’da Bolu Sosyal Bilimler Lisesinin spor salonunda oluşturulan duruşma salonunda başlayacak.

FİZİKEN KATILMA TALEBİNE MAHKEMEDEN RET

Bolu 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek üçüncü duruşma öncesinde, Ankara Sincan Cezaevi'nde tutuklu bulunan Tanju Özcan’ın avukatları aracılığıyla mahkemeye sunduğu duruşma salonunda fiziken hazır bulunma talebi mahkeme heyeti tarafından reddedildi.

Özcan ile birlikte tutuklu yargılanan Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Can, duruşmaya tutuklu bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılacak. Tutuklu sanıklar Ali Sarıyıldız ve Mustafa Altındal ise duruşma salonunda hazır bulundurulacak.

231’İNCİ GÜNDE MÜTALAAYA KARŞI SAVUNMA YAPACAK

28 Şubat 2026’da gözaltına alındıktan sonra 2 Mart’ta tutuklanan Tanju Özcan, tutukluluğunun 231’inci gününde Cumhuriyet savcısının esas hakkındaki mütalaasına karşı savunmasını yapacak.

Duruşmada diğer sanıklar ve avukatları da mütalaaya karşı savunmalarını sunacak. Bolu kamuoyunun yakından takip ettiği davada gözler mahkeme heyetinin vereceği kararlara çevrildi.

SAVCIDAN 217 YILA KADAR HAPİS TALEBİ

Hazırlanan iddianamede Özcan hakkında toplam 90 yıl 3 aydan 263 yıl 6 aya kadar hapis cezası istenmişti.

Duruşmalar arasında esas hakkındaki mütalaasını sunan Cumhuriyet savcısı ise Tanju Özcan’ın "nitelikli dolandırıcılık", "zincirleme şekilde icbar suretiyle irtikap", "irtikaba teşebbüs" ve "rüşvet alma" suçlarından toplam 69 yıl 6 aydan 217 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Mütalaada ayrıca nitelikli dolandırıcılık suçlaması yönünden etkin pişmanlık hükümlerinin uygulanması ve tutuklu 4 sanığın tutukluluk hallerinin devamı istendi.

Kaynak: Haber Merkezi