(Haber: Oğuzhan EKE) - Bolu’da meydana gelen trafik kazalarından bazıları, Kent Güvenliği Yönetim Sistemi (KGYS) kameralarına yansıdı. Kazaların, kavşaklarda geçiş üstünlüğüne uyulmaması ve dikkatsizlik nedeniyle yaşandığı görüldü.

Bolu İl Emniyet Müdürlüğü'ne ait kentin çeşitli noktalarında bulunan KGYS kameralarına, 2022 – 2023 yılları içerisinde meydana gelen kazalar yansıdı. İl Emniyet Müdürlüğü tarafından paylaşılan 6 kaza görüntüsünde, kazaların dikkatsizlik, kural ihlalleri ve yüksek hız nedeniyle meydana geldiği fark edildi.

İlk trafik kazası, D-100 karayolu üzerinde bulunan BAİBÜ kavşağında kaydedildi. Kazada, Ankara yönünden, kavşağa giren bir TIR, kör noktasından geçen otomobili altına alarak sürükledi.

İkinci kaza görüntüsünde, D-100 Karayolu’nun Dağkent Kavşağında, yeşil ışıkla beraber kavşağa giriş yapan minibüse, İstanbul istikametinde ışık ihlali yapan bir otomobil yüksek hızla çarptı.

Diğer bir görüntüde ise yine Dağkent Kavşağı üzerinde İstanbul İstikametine, sağ şeritten seyreden bir otomobil, aniden sol şeride çıkınca, aynı yönde ilerleyen otomobilin kaza yaparak devrilmesine neden oldu.

D-100 Karayolu BAİBÜ kavşağı üzerinde Ankara istikametine seyreden otomobil, kavşak üzerinde İstanbul istikametine doğru ani dönüş yapınca, arkasından gelen araca çarptı. Başka bir görüntüde ise aynı kavşak üzerinde Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi yönüne ilerleyen bir cip, o sırada önüne geçen motosikletliye çarptı. 

Son görüntüde ise Siteler Cami Kavşağı’nda kameraya yansıyan görüntüde ise geçiş üstünlüğünün uygulanmaması nedeniyle kazanın gerçekleştiği görüldü.

Editör: Oğuzhan EKE